«Кременчукводоканал» кличе на слухання з приводу нових тарифів, які хоче та не може підвищити

15.05.2019, 12:34 Переглядів: 2 664

На підприємстві формально виконують процедуру встановлення нових тарифів на 2020 рік, але визнають, що перегляд тарифів заблокований у зв’язку із введенням в дію норм нового Закону про ЖКП

КП «Кременчукводоканал» 21 травня кличе на слухання з приводу намірів встановити тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік. Відповідне оголошення розміщене на офіційному порталі підприємства. Розрахунки нових тарифів не додані, проте жодного разу нові тарифи не коригувалися в бік зменшення.


Натомість, як повідомляв раніше «ТелеграфЪ», в органів місцевого самоврядування, а також у Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), тимчасово відсутні повноваження встановлювати нові тарифи – до того, як споживачі укладуть нові договори з виконавцями послуг. Наразі ж це неможливо, бо, по-перше, на вибір моделі договірних відносин споживачам дається рік; по-друге, Кабмін ще не ухвалив типові форми нових договорів.




Чому ж, враховуючи ці чинники, «Кременчукводоканал» таки проводить слухання? Це питання ми адресували комерційному директору підприємства Аллі Ганус, озвучивши аргументи про те, що НКРЕКП наразі не може встановлювати нові тарифи.


- За процедурою, відповідно до законодавства, ми повинні подати до першого червня розрахунки тарифів на 2020 рік. Ми просто йдемо за процедурою. Як розглядатиме Комісія, які будуть наслідки – не можна сказати, враховуючи всі фактори. Це слухання про наміри, перший етап, лише подаються розрахунки. А так, все вірно ви говорите, в НКРЕКП, як і в органів місцевого самоврядування немає зараз повноважень встановлювати нові тарифи. Колізій багато. На сьогодні головною проблемою залишається відсутність нової редакції Правил (з централізованого водопостачання, водовідведення – ред.) і, відповідно, відсутність нових договорів. Без нових договорів жоден водоканал не може запровадити новації по Закону про ЖКП. Ми зупинилися. Закон вступив у дію, але ми нічого робити не можемо, - коментує Алла Ганус. 


Тож наразі в КП «Кременчукводоканал» очікують того, що КМУ затвердить нові Правила і договори, але слухання щодо тарифів проводять «про всяк випадок».


Коли: слухання відбудуться 21 травня, о 12.00

Де: конференц-зала КП «Кременчукводоканал», пров Героїв Бреста, 35А.

Пропозиції приймаються до 20 травня на адресу підприємства або на електронну адресу:  gpub@sat.poltava.ua.

Телефон: 74 74 45.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх