Київські «Соколи» у Кременчуці завоювали кубок «Kremen Open Cup»

13.05.2019, 14:45 Переглядів: 4 491

 

Кременчуцькі хокеїсти отримали одну перемогу на турнірі

У Кременчуці на льодовій арені «Айсберг» відбувся турнір «Kremen Open Cup» серед команд U-14 (2005 р.н.). Турнір проходив при підтримці президента ХК «Кременчук» Сергія Мазура, КДЮСШ «Авангард» та підтримці спонсорів.


Переможцем турніру став київський «Сокіл», який виграв всі 5 матчів, «срібло» звоювали дніпровські «Гладіатори», «бронза» у харківського СДЮШОР. Хокеїсти «Кременчука» отримали одну перемогу, що дозволило їм посісти 5 місце в турнірній таблиці.


 


Величезну роль в підтримці хокеїстів та організації турніру відіграли мами хокеїстів. Як розповіла «Телеграфу» мама хокеїста Владислава Корольова Оксана, для неї досвід в організації свята перший, але в команді є батьки, які мають величезний досвід в організації заходів.


- Маємо надію, що турнір стане традиційним. На підготовку змагань пішло близько місяця, адже для нас це перший турнір – перша ластівка. Сподіваємося, що перший млинець не буде комом й всім сподобається турнір, - перед змаганнями розповіла Оксана.
Планували залучити команду з Туреччини, щоб зробити турнір міжнародним, але на жаль графік не дозволив іноземній команді долучитися до наших змагань.


Хокей – це життя, не просто слова, а своєрідний девіз для родини Корольових. Вони навіть відпустку планують під сезон, коли ще не залили новий лід та є ще час до табору. Так живе більшість родин юних хокеїстів.


 


Як зізналася Оксана Корольова хокей допоміг її сину коли той страждав алергією, тепер вони навіть не уявляють своє життя без льоду.


- Віддати сина на хокей було спонтанним рішенням. Влад з дитинства був невгамовним, тому шукали рухливий вид спорту, також у ранньому дитинстві хокей допоміг нам виправити вади здоров’я. У Влада була алергія й заняття хокеєм виправили цю проблему. Окрім спортивного образу життя ми отримали здорову дитину, - додала Оксана.


Склад ХК «Кременчук» 2005:

воротарі: Даниїл Кабадеєв, Роман Батиг, захисники: Артем Кузнецов, Владислав Корольов, Іван Кипалас, Наум Лисяк, Михайло Тарасенко, Матвій Якименко, нападники: Тимофій Гаврилець, Тимофій Карч, В'ячесав Андрущенко, Микита Яловий, Ілля Бруслиновський, Даниїл Слободин, Микита Сергієнко, Денис Плесовських, Віктор Рибак, Ілля Борзін. Тренер: Олександр Селютін


У першій грі з майбутніми переможцями турніру «Соколом» кременчужани проявили неабияку силу. У перших двох періодах підопічні Олександра Селютіна перемагали, але вкінці гри не вистачило впевненості, щоб перемогою завершити матч. Тому гра завершилася з рахунком – 7:5, на користь киян.



Юні хокеїсти набираються досвіду в чемпіонаті, проте для деяких хокеїстів цей турнір став першим в житті. Ілля Борзін займається хокеєм лише 4 місяці, але за цей час хокей з юного бешкетника зробив цілеспрямованого спортсмена, який кожен день працює та розвивається.



Тренер ХК «Кременчук» 2005 Олександр Селютін зізнався, що головним завданням є не проміжні перемоги, а підготовка хокеїстів у першу команду.


- Турнір головне для кожної команди, це як у школі екзамен або контрольна робота. Для нас це певний етап перевірки наших тренувань та наших навичок. Ми готувалися в плановому режимі, адже команда створена у вересні минулого року і черговий етап нашої підготовки. Кожен турнір, кожен чемпіонат націлений на головне – підготовка хокеїстів високої кваліфікації. – зауважив тренер.


 


Для кременчуцької команди це перший домашній турнір та другий турнір в житті юних хокеїстів, хоча суперники мають великий досвід участі в різноманітних турнірах. Перша гра з срібним призером чемпіонату України – київським «Соколом» показав, що у хлопців є бажання та можливість проявити себе, але не вистачає досвіду, щоб втримати перевагу.


- Ми вигравали перші два періоди з рахунком – 4:2, але нам не вистачило концентрації та ігрового досвіду, тому не вдалося втримати перемогу. На мій погляд це не головне. Головне – розвиватися, поступово рухатися вперед і давати дітям надію, що все в їх руках. – додав Олександр Селютін.


 


Хокеїсти «Кременчука» перемогли «Сокіл-2» з рахунком – 4:1, але поступилися «Соколу» (5:7), «Гладіатору» (10:4), «Барс» (3:4), СДЮШОР (4:0). 


Результати 9 травня:
«Кременчук» - «Сокіл» 5:7
«Сокіл-2» - «Гладіатори» 1:4
СДЮСШОР – «Барс» 5:2
«Кременчук» - «Сокіл-2» 4:1



«Сокіл» - СДЮСШОР 6:1
«Барс» - «Гладіатори» 6:8


Результати 10 травня:
«Сокіл-2» - СДЮСШОР – 0:3
«Гладіатори» - «Кременчук» - 10:4



«Сокіл» - «Барс» 7:3
СДЮСШОР – «Кременчук» 4:0



«Гладіатори» - «Сокіл» 1:9
«Барс» - «Сокіл-2» 6:0


Результати 11 травня:
СДЮСШОР – «Гладіатори» 3:4
«Кременчук» - «Барс» 3:4
«Сокіл» - «Сокіл-2» 10:4


 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Теги: хокей
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх