Пільги за компослуги готівкою: щоб отримати гроші на руки, слід подати заяву

6.05.2019, 07:17 Переглядів: 5 572

 

Монетизація пільг на житлово-комунальні послуги розпочнеться з 1 жовтня 2019 року. «За замовчуванням» пільговики отримуватимуть монетизовані пільги у безготівковій формі. Виплата готівкою можлива за заявою пільговика

Уряд  ухвалив «Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг  у грошовій формі». Документ затверджений Постановою № 373 від 17.04.19 року, яка також вносить зміни до порядку виплати монетизованих субсидій.


Проте порядок виплат цих двох видів допомог дещо різниться

  • Субсидія «за замовчуванням» виплачується у готівковій формі (за винятком боржників). Проте, за бажанням отримувача, вона може бути призначена у безготівковій формі.
  • Монетизована пільга, навпаки, призначається у безготівковій формі - на персональний особовий рахунок в «Ощадбанку», звідки суми автоматично перераховуються на оплату житлових та комунальних послуг. Якщо пільга зекономлена, залишок суми можна забрати готівкою по закінченні опалювального сезону. Окремо в постанові обумовлено, що на кінець календарного року гроші з персональних рахунків пільговиків не повертаються до держбюджету (тобто залишаються пільговику). Пільга може бути призначена й готівкою з виплатою щомісяця – для цього пільговику слід подати заяву та вказати номер рахунку в «Ощадбанку» для перерахування коштів. Тобто стояти в черзі до каси в «Ощадбанку», як субсидіантам, не доведеться.

Що ще варто знати про монетизовану пільгу

  1. Пільговик має сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги.
  2. Якщо пільговик, який отримує монетизовану пільгу готівкою, заборгував за компослуги понад місяць суму понад 340 грн (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), виплата пільги готівкою припиняється – далі цей вид допомоги виплачується у безготівковій формі.

Раніше «ТелеграфЪ» публікував перелік тих, хто має право на пільгу з оплати за житлово-комунальні послуги, та аналізував, у  яких випадках вигідніше пільга, у яких - субсидія.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх