Захоплення кременчужан: коли в колекції зберігаються спогади

1.05.2019, 12:17 Переглядів: 2 749

  

Кременчужанин Дмитро Кушніренко розповів про те, як він почав колекціонувати спортивні програми та чим його колекція відрізняється від багатьох інших

Кременчужанин Дмитро Кушніренко ходить на футбольні матчі з 14 років. Все життя вболіває за футбольний клуб "Кремінь". Їздить на футбольні матчі з дружиною та друзями. У 16 років, коли тримав у руках звіт про чемпіонат Європи, вирішив, що буде зберігати на пам’ять спортивні програмки та білети з матчів.


 


Більша частина колекції пов’язана з футболом, але тут є програми та квитки з хокею, баскетболу та міні-футболу.


 


Він пишається тим, що жоден з екземплярів колекції не був придбаний в інтернеті.


- Не було такого, що там десь є програмка, якої в мене немає і прямо кров з носа потрібно її купити. У мене так: сходив на футбол - купив. Але не на всіх матчах, які я відвідував, були програмки. Також знайомі, які знають, що мені це цікаво, буває, привозять. По іншому в мене колекція не поповнюється” - розповів Дмитро.


 


Дмитро охоче ділитися спогадами, коли перебирає декілька стовпчиків з програмок, білетів і старих фото. На питання “скільки коштує найдорожчий екземпляр?” колекціонер відповідає, що немає таких, які б він придбав за купу грошей. Це й логічно - на матчах ціни фіксовані, ніхто їх втридорога не продає.


 


- Скільки у вас всього програмок?

- Ну, більше сотні, це точно. Ось з 89-го року почав, і вже майже 30 років збираю. До цього футбольний клуб “Кремінь” грав непрофесійно, тому напевно і не друкували спортивних програм. От коли він почав грати у другій лізі СРСР, тоді й з’явилися. Зараз друком займається мій друг, сам футбольний клуб до програмок можливо ніякого відношення не має.


 


Ось для порівняння, три програмки з колекції Діми, зліва направо: програмка, яку випускає головківський футбольний клуб (Головківка - село - ред.), і дві програмки, які друкує друг Діми чи то з допомогою футбольного клубу “Кремінь”, чи то без неї:


 

Одразу видно, у якої з двох футбольних клубів є хоча б мінімальна піар-кампанія


- Як сім’я ставиться до вашого захоплення?

- Спочатку відношення було не дуже, а зараз дружина з задоволенням ходить зі мною на матчі. Це об’єднує. Коли відпускає одного, то переживає, тому що між фанатами різних футбольних клубів часто виникають бійки.


 


Також Дмитро радить поповнювати свою колекцію так, як це робить він - щоб брав в руки чи то спортивну програму, чи то білет, і згадував як він був на цьому матчі, як вболівав; щоб міг згадати емоції, які відчував.


 

Автор: Артем Кузьменко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх