На Зеленского полицейские составили админпротокол

21.04.2019, 16:10 Переглядів: 6 268

 

Он сделал то же, что и Ляшко

На кандидата Зеленского полицейские составили административный протокол за то, что он после голосования показал журналистам свой бюллетень.


 


Журналисты сказали, что показывая свой бюллетень и результаты голосования в нем, Зеленский нарушает ст. 7 ЗУ «Про вибори президента України». Зеленский ответил: «Я вам это не показывал».


Полицейские составили на кандидата административный протокол, как сообщает Громадське. За подобные нарушения законом предусмотрены: штраф от 1700 до 5100 грн, или исправительные работы на срок до 2 лет, или ограничение воли на срок до 3 лет.


В штабе Зеленского его советник Разумков заявил, что не видит особой проблемы в произошедшем. Вот так он прокомментировал ситуацию:


– По-перше, це було адміністративне правопорушення. Я думаю, що і ви, і всі громадяни нашої країни рано чи пізно порушували адміністративний кодекс. Не бачу в цьому великої проблеми. Треба просто визнавати свої помилки й відповідати за скоєне.


Напоследок Разумков напомнил, что Зеленский – «моральна людина, яка відповідає за свої дії та вчинки на відміну від багатьох своїх опонентів”.


 Зеленский не первым показал фокус с избирательным бюллетенем. В первом туре выборов это сделал Ляшко – именно он первым продемонстрировал журналистам свой бюллетень с отметкой за кандидата Ляшко. И таким образом тоже нарушил ст. 7 ЗУ «Про вибори президента України».


 


 Ляшко имеет статус неприкасаемого – он народный депутат Украины.  Зеленский прилагает усилия, чтобы тоже стать неприкасаемым – президент Украины, как и нардепы, имеет персональную неприкосновенность.  Но, в отличии от нардепов, по Конституции он ещё и неподсуден в период исполнения президентских полномочий.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА-2019:

Кандидати

31 березня 2019 року відбудеться голосування на чергових виборах Президента України. Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну кількість кандидатів – 44. Кожен з них вніс грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн, котра повернеться лише тому, хто переможе на виборах, чи вийде до другого туру.

Офіційні результати першого туру мають оголосити до 10 квітня. Якщо жоден з кандидатів не набере абсолютну більшість голосів громадян, які взяли участь у голосуванні (50% + 1 голос), буде оголошений другий тур, який відбудеться 21 квітня. Публікація його результатів – до 4 травня.

До 3 червня 2019 року новообраний президент має вступити у повноваження із складенням присяги на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх