Надія Бабаєва - Василь Сачко покинув пост тренера «Ворскли»

27.03.2019, 11:01 Переглядів: 3 854

 

Головний тренер полтавців вже попрощався з командою

Василь Сачко подав у відставку з поста головного тренера футбольного клубу «Ворскла». 5 років, 9 місяців та 15 днів тривала «каденція» Василя Сачка у ролі наставника «ворсклян». 12 червня 2013 року на загальних зборах Василя Сачка оголосили тренером «Ворскли», таке рішення керівництво клубу прийняло щодо екс-гравця команди, чий гол 2009 року у фіналі Кубка України подарував почесний трофей ворсклянам.



- 2114 днів минуло з того моменту. Багато часу сплинуло: змінювалися люди в менеджменті клубу, кадровий потенціал та навіть помічники головного тренера. Лишень традиційно незмінно високими залишалися завдання перед «Ворсклою». Тричі за тренерства Василя Вікторовича команда брала участь у єврокубках. Найвищим же досягненням стало здобуття бронзових нагород Чемпіонату України сезону 2017/2018 та другий в клубній історії старт у груповому етапі Ліги Європи УЄФА. 


Життя футбольне, як примхлива погода, мінливе і часом непередбачуване. Не треба далеко ходити за прикладами: у Старому світі найвидатніші йшли з тренерського містка одразу після тріумфу, керуючись своїми внутрішніми міркуваннями. - йдеться у повідомленні на офіційному сайті «Ворскли».


Зазначимо, що «Ворскла» не змогла на виїзді виграти у київського «Арсенала» й не потрапила до першої шістки УПЛ у поточному сезоні. Таким чином команда не виконала завдання - не потрапила до ТОП-6 чемпіонату, щоб позмагатися за участь у єврокубках. 


Після зустрічі за зачиненими дверима керівництва клубу з Василем Сачком сторони вирішили не продовжувати співпрацю, дотерміново припинивши дію чинного контракту тренера з клубом. 


43-річний наставник вже встиг попрощатися з футболістами, завершивши свій останній тренувальне заняття з полтавським колективом.


Нагадаємо, що при призначенні Василя Сачка на пост головного тренера «Ворскли» президент полтавського клубу Олег Бабаєв зазначав, що Сачко - легенда клубу, який забив, можливо, найважливіший гол в історії клубу. Це призначення було послідовним втілення політики просування своїх гравців, своїх тренерів в команді. 


На Василя Сачка покладали великі надії порівнюючи його з Жузепом Гвардіолою та Юргеном Клоппом. 


"Низький уклін усім": Василь Сачко емоційно попрощався з Полтавою 


Від сьогодні вже екс-наставник «Ворскли» Василь Сачко, який працював у структурі клубу, як футболіст, а потім як тренер, понад десять років попрощався з клубом. 

 

- Полтаву буду пам’ятати завжди. - говорить Василь Вікторович. – Тут пройшли справді найкращі роки моєї футбольної кар’єри. Багато чого можна пригадати, але точно не буду цього робити сьогодні. Є час для самоаналізу, потрібно трішки перепочити. Перш за все, хочу сказати велике спасибі керівникам клубу – Костянтину Жеваго, Романові Черняку, Олегу Лисаку, з якими ми спільно вирішували найвищі завдання, що стояли перед нами у різних турнірах. Я дуже пишаюся тим, що мені довелося працювати зі справжніми професіоналами. Це ж стосується і хлопців у команді, і обслуговуючого персоналу, і моїх помічників,  на яких завжди можна було покластися у складний момент. Певен, за час, який мені було довірено керувати тренувальним процесом «Ворскли», зроблено немало. Буду щасливим, якщо мій наступник про це колись згадає хоча б одним рядком.


Низький уклін усім, хто був поруч із командою в роки мого тренерства: хлопцям із 22-го сектора, Автофанам, усім, хто за будь-якої погоди ходить на трибуни нашого стадіону підтримати команду. Від’їжджаючи з Полтави, яка по праву носить звання Духовної столиці України, залишаю тут частинку свого серця, і обіцяю обов’язково повернутися, - резюмував Василь Сачко. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх