СТО «Золоті руки»: поліція Кременчука розслідує кримінальну справу про ремонт в КТУ приватних автомобілів за бюжетні кошти

13.03.2019, 13:03 Переглядів: 4 702 Коментарів: 1

 

Слідчий просив тимчасовий доступ до банківського рахунку КТУ, але суд клопотання не задовольнив, мотивуючи це тим, що в справі не достатньо доказів

Поліція Кременчука розслідує кримінальну справу за статтею про зловживання владою або службовим становищем, де фігурують посадові особи КП «Кременчуцьке тролейбусне управління» (стаття 364, ч.1). Про це стало відомо з матеріалів Єдиного реєстру судових рішень. Йдеться про ремонт приватних автомобілів за бюджетні кошти: про це у поліцію повідомив свідок, який заявив, що директор КТУ, головний бухгалтер та голова профспілки витрачають та привласнюють бюджетні кошти.

«Головним бухгалтером укладено договір з ПП Гасан Неля Анатоліївна на суму 50 000 грн, було сплачено на суму 10 000 грн., автоемалі, ґрунти, фарби для автомобіля Субару оутбек , який належить ОСОБА_6, грошові кошти перераховані з рахунку КП КТУ . Договір підписувала головний бухгалтер ОСОБА_5», - йдеться в ухвалі суду про покази свідка.


Слідство просило доступ до банківського рахунку, обґрунтовуючи це необхідністю простежити рух грошових коштів, отримати відомості про здійснення оплати за виконані роботи чи зняття коштів для придбання товарів з метою перевірки обставин, викладених заявником.


Суд (слідчий суддя Жанна Кривич) відмовив у доступі до банківського рахунку КТУ, обґрунтовуючи це тим, що у справі не достатньо доказів, що мають значення для кримінального провадження.


«...з доданих матеріалів не можна зробити висновок про те, що факти розтрати бюджетних коштів підтверджуються ще якими-небудь доказами, крім показань свідка ОСОБА_3 Отже, яким чином самі по собі дані про рух коштів на банківських рахунках підприємства, або у сукупності з якими іншими доказами мають суттєве для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, в судовому засіданні не встановлено», - сказано в ухвалі суду від 1.03.19 року.


За допомогою сервісу Опендатабот ми й надалі слідкуватимемо за ходом цієї справи. Про СТО «Золоті руки» на території КТУ, де ремонтують приватні авто, публічно заговорив на сесії міськради 11 жовтня депутат Денис Терещенко: підготував депутатський запит. Зокрема, він заявив, що слюсар КТУ одночасно є підприємцем і ремонтує приватні авто. Зокрема, депутат Оксана Піддубна виявила ці авто.



Терещенко заявив, що два автомобіля Subaru, які були виявлені в боксах КТУ, належать чиновникам: один - директору тролейбусного управління Олександру Вертюху і один - начальнику відділу транспорту мерії Руслану Івашині. Депутат вимагав від поліції відкрити кримінальне провадження, перевірити факти та з'ясувати остаточно, кому належать автівки.


У той же час мер Кременчука Віталій Малецький на сесії заявив, що вже пояснював депутату, що роблять автівки в боксах КТУ. А також заявив, що в тролейбусному управлінні ремонтують автівки АТОвців.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

184
13 березня 2019 13:22

20 лет катать народ на развалюхах, а городские деньги в бизнес. 

Вот где куют успех!


25 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх