«Парк Крюківський» купив без тендеру охоронні послуги: Держаудитслужба знайшла порушення

2.03.2019, 13:10 Переглядів: 2 747

 

Договір з охоронною фірмою на 225,6 тис грн уклали без проведення відкритих торгів, хоча поріг для проведення торгів — від 200 тис грн

Держаудитслужба знайшла порушення у процедурі закупівлі послуг охорони, яку проводив комунальний заклад культури та відпочинку «Парк Крюківський» (директор Сергій Непша). Інформація про результати перевірки розміщена на сторінці закупівлі у системі ProZorro.

 

«Встановлено порушення законодавства в частині неправомірного обрання та застосування процедури закупівлі», - висновок Держаудитслужби, яка вимагає від керівництва КЗКВ «Парк Крюківський» усунути порушення.


У констатуючій частині рішення йдеться про те, що комунальний заклад мав би застосувати процедуру відкритих торгів, натомість процедуру без тендеру — як допорогову.


Держаудитслужба проводила перевірку за скаргою ГО «Кременчуцький антикорупційний центр», яке на своїй сторінці «Кремінь.Антикор» розповіло про передісторію питання:

 

«30 січня 2019 року КЗКіВ «Парк Крюківський» уклав договір про надання послуг фізичної охорони із ТОВ «Охоронно-розшукове бюро «Безпека». Сума укладеної угоди, так само як і очікувана вартість закупівлі – 225 600 грн. Проблема у тому, що посадові особи комунального закладу підписали договір із охоронною фірмою без проведення процедури відкритих торгів (нагадаємо, що законодавчий поріг для проведення вказаної процедури починається з 200 000 грн.). Натомість, у системі публічних закупівель «Prozorro» було опубліковано лише звіт про укладений договір.


У свою чергу, нашою організацією 15 лютого було направлено заяву про вчинення адміністративного правопорушення за статтею 164-14 КУпАП до Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області. У даній заяві було зазначено, що в діях посадових осіб КЗКіВ «Парк Крюківський» вбачається порушення чинного законодавства про публічні закупівлі, а саме здійснення закупівлі товарів без застосування визначених законодавством процедур закупівель.


Вже 18 лютого на сторінці закупівлі у системі «Prozorro» полтавським офісом ДАСУ було опубліковано рішення про початок моніторингу вказаної закупівлі на підставі інформації, отриманої від громадських об’єднань.


25 лютого було опубліковано висновок про результати зазначеного моніторингу, відповідно до якого посадовими особами ДАСУ було встановлено факт порушення комунальним закладом чинного законодавства про закупівлі, а замовника зобов’язали здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень».


 

Як раніше повідомляв «ТелеграфЪ», тенденція кременчуцьких закупівель така: майже половина бюджетних грошей витрачається без тендерів — тобто без економії. Такі результати моніторингу 19 замовників (відділів виконкому та КП), що здійснило ГО «Європейський клуб».


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Фейсбук, Кремінь.Антикор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх