Кременчуцький адвокат і депутат Ульянов удруге не пройшов конкурс до Верховного Суду

26.02.2019, 16:03 Переглядів: 6 717 Коментарів: 9

 

«Не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Касаційному цивільному суді у складі Верховного Суду»,- таким є висновок Вищої кваліфікаційної комісія суддів

Адвокат Руслан Ульянов, який є й депутатом Кременчуцької міської ради, не пройшов конкурс до Верховного Суду, на посаду судді Касаційного цивільного суду. 25 лютого Вища кваліфікаційна комісія суддів на своєму засіданні після співбесіди зробила негативний висновок щодо кандидатури Руслана Ульянова.


«Не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Касаційному цивільному суді у складі Верховного Суду. Припинено участь у конкурсі на зайняття вакантної посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду», - таким є висновок Комісії.


Руслан Ульянов уже вдруге бере участь у конкурсі до Верховного суду (вперше він брав участь у 2017 році) – і вдруге не проходить.




В обох випадках Громадська рада доброчесності зробила висновок про невідповідність його кандидатури критеріям доброчесності та професійної етики.


Засідання комісії від 25 лютого транслювалося в прямому ефірі. На ньому прозвучало, що ГРД послалася на випадки, коли кандидат допускав порушення етики в професійній діяльності та особистому житті, ображав інших осіб, допускав неетичне спілкування. Зокрема, у мережі Фейсбук «Неодноразово залишав коментарі непристойного характеру, вдавався до глузливих висловлювань на адресу активістів та демонстрував вороже ставлення до журналістів». ГРД загадала й сексистське висловлювання Руслана Ульянова про «бабу базарну» на адресу депутата Оксани Піддубної.


Крім того, громадська рада доброчесності зазначила, що Руслан Ульянов міг використовувати своє становище депутата для отримання незаконних вигід та переваг, у тому числі його дружиною. Зазначено, що дружина Руслана Ульянова як самозайнята особа у 2016 у 2017 роках надавала юридичні послуги КП «Кременчукводоканал» по 275 тисяч гривень на рік. Хоча раніше ці послуги не надавалися взагалі, а в 2015 сума за юрпослуги водоканалу склала всього 35 тис грн на рік. Тому ГРД зробила висновок, що у цих фактах проглядається висока ймовірність використання Ульяновим свого статусу депутата та радника міського голови з юридичних питань. При цьому двоє членів ГРД висловили окрему думку, що в Громадської ради з питань доброчесності не було достатніх підстав, щоб зробити висновок про використання кандидатом статусу депутата. Один з членів ГРД не погодився з висновком щодо неетичного спілкування кандидата у соцмережах, вказавши на свободу слова.


Сам Руслан Ульянов вказав, що не писав образливі коментарі в соцмережах, і вони не відповідають його лексикону. Під час співбесіди він заявив, що хтось міг створити в Фейсбуку профіль з його фото для дискредитації. Втім, доказів цього не надав.


Кандидат не погодився з висновком ГРД щодо глузливих висловлювань на адресу активістів та ворожого ставлення до журналістів, вважаючи, що висловлювання слід сприймати в контексті. Стосовно «баби базарної» він визнав помилку.

Також Ульянов пояснив, що кардинально змінив ставлення до власної моделі публічної поведінки і «провів над собою внутрішню роботу над виправленням недоліків».


Щодо надання дружиною послуг комунальним підприємствам Руслан Ульянов зазначив, що важлива його ділова репутація, а не статус депутата міськради, і співпраця з водоканалом почалася до того, як він став депутатом.

Водоканал – не єдине комунальне підприємство, з яким співпрацює родина Ульянових.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

0
26 лютого 2019 16:16

Нет, ну бывают же и хорошие новости! smiley


58 4
26
26 лютого 2019 16:32

УРРРРРАААА!


27 4
4 371
1
26 лютого 2019 16:33

Цитата: sergeyhat
Нет, ну бывают же и хорошие новости!

плохо вас защищал?


6 39
0
26 лютого 2019 16:56

Ой, он опять фсьо ?!


15 1
4 371
1
26 лютого 2019 17:28

да , зависти к чужим успехам и деньгам багато у людей....а им всё кто то должен, должен за них законы учить( что бы не ходить к адвокатам, которые ценят свои знания занадто дорого по их мнению), работать, еще кто то должен за них налоги платить, а потом кричать-вах-вах, государство такое сякое. Этот совковый человек долго еще не вымрет в нашей стране.


5 39
85
26 лютого 2019 18:33

Реальная помощь при прохождении в Верховной Суд:Не теряйте времени ,доверием профессионалам тел 0991375414


3 1
604
27 лютого 2019 08:11

Цитата: sergeyhat
Нет, ну бывают же и хорошие новости! smiley

Вполне ожидаемый результат.

Есть все-таки справедливость на небе.

Шесть раз зет-не рвите душу,он этого не заслуживает.


9 3
0
27 лютого 2019 10:49

Цитата: zzzzzz
да , зависти к чужим успехам и деньгам багато у людей....а им всё кто то должен, должен за них законы учить( что бы не ходить к адвокатам, которые ценят свои знания занадто дорого по их мнению), работать, еще кто то должен за них налоги платить, а потом кричать-вах-вах, государство такое сякое. Этот совковый человек долго еще не вымрет в нашей стране.

 

Для тех кто в теме (кто не в теме – ютуб в помощь): Купите мультиварку в комфи и даже у вас не будет подгорать smiley


4 1
0
27 лютого 2019 10:50

Скорее всего не прошел потому, что это место уже обещано кому-то другому.


6 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх