Этот кандидат обещает разрешить продажу оружия и заменить чиновников на гаджеты. А во сне к нему приходит Стив Джобс

25.02.2019, 16:01 Переглядів: 3 292 Коментарів: 3

 

Джобс заходит подсказать, как собрать с избирателей побольше лайков

В Кременчуге побывал кандидат в президенты Юрий Деревянко. Он – народный депутат, лидер партии «Воля». Деревянко очень уважает качественные гаджеты и обещает украинцам создать электронную державу, в которой вместо чиновников появятся удобные электронные сервисы.


На съезде партии «Воля», где Деревянко выдвигали в президенты, делегаты голосовали со смартфонов – никаких доисторических карточек или поднятых рук не было. А перед голосованием на сцене появился не Деревянко, а его голограмма, которая голосом Деревянко рассказала такое:

– Мені наснився Стів Джобс, який мені сказав: Ти маєш піти, зайти у кожен їхній смартфон, отримати лайк і ви усі переможете. Дай людям цифрову державу! Хай люди живуть вільно!


Когда «ТелеграфЪ» пришел на встречу с продвинутым кандидатом Деревянко в Кременчуге, у нас возник как бы когнитивный диссонанс – в малом зале городского Дворца культуры сидело лишь два ряда бабушек, едва ли имеющих смартфоны, и едва ли готовых жить в цифровой державе. Мы спросили, каким ветром перемен их занесло в этот зал? Женщины ответили, что они – «дети войны» и будут просить Деревянко помочь им получить до сих пор не выплаченную 30% надбавку к пенсии.


 


 


 


К счастью, в Кременчуге на сцене вместо говорящей голограммы появился сам кандидат Деревянко. Про Стива Джобса он в этот раз не вспоминал. Зато подготовил очень приличную презентацию, и минут 40 энергично рассказывал слушателям о преимуществах цифровой державы и минусах нынешнего коррумпированного государства.


 


 


Очень наглядна инфографика, подготовленная кандидатом Деревянко. Используя её, он рассказал, кто из украинских олигархов какими телеканалами владеет, и какие политические партии содержит.


 


На встрече с Деревянко «ТелеграфЪ» увидел депутата Кременчугского горсовета Оксану Пиддубную. На вопрос, что её привело на эту встречу, Оксана Пиддубная ответила:


– Мені дуже імпонує ідея електронної держави, запропонована Юрієм Дерев’янко. У нього взагалі чимало прогресивних ідей, які передбачають застосування сучасних технологій та сприятимуть зменшенню рівня корумпованості влади. Адже зараз все вирішують чиновники на місцях, якщо ж ми зможемо робити багато речей через інтернет, навіщо нам тоді заносити кошти чиновнику?



После окончания встречи кандидата с избирателями, «ТелеграфЪ» задал Юрию Деревянко несколько вопросов:


 


– Фішка зі Стівом Джобсом на з’їзді – це рекламний трюк чи до вас насправді приходить уві сні Джобс?
– Це не рекламний трюк, ми хотіли дуже тонко послати меседж усім нашим колегам, які вигадують усілякі дурниці, але абсолютно не говорять про дуже важливі речі, про які ми з вами говоримо. Ви ж напевне знаете, що до когось уві сні приходив маленький Іісусик (Іісусик приходив до дружини Андрія Садового, ред.), а до нас приходить Стів Джобс, щоб дати чіткий меседж: друзі, не треба вигадувати, треба робити ті речі, які називаються науково-технічним прогресом.


– На з’їзді була ще одна фішка – там за вас можна було проголосувати лише зі смартфона. А це що за меседж? Що ви – президент власників смартфонів?
– Ні, звичайно ні, ми хотіли показати, що нові технології, які комусь видаються недосяжними, насправді працюють, і вони цілком досяжні. Насправді це не означає, що ми когось дискримінуємо, це просто сучасні технології, які роблять життя комфортнішим.


– Ви обіцяєте вільний продаж зброї для самозахисту. Ви оцінюєте ризики такої справи в Україні, де можна купити будь-яку довідку, зокрема і нарколога, і де першими кинуться купувати зброю ті, хто використовують її для нападу, а не для самозахисту?
– А ви знаєте, що зараз в Україні вже є 7 мільйонів незареєстрованої вогнепальної зброї? Це за даними фахівців, зокрема і з МВС.


– Якщо зброя незареєстована, звідки в них цифри? Вони що, кришують її ввезення?
– Вони знають ці цифри, повірте мені. От у вас немає зброї, а у злочинців вона є, і вони знають, що у вас такої зброї немає, тому вони прийдуть до вас, як до себе додому! А якщо у вас теж буде право на зброю, і злочинець розумітиме, що у вас теж може бути зброя, то він 150 разів подумає, перш ніж вчинити злочин! Це по-перше, а по-друге, людина, яка отримує зброю, проходить обстеження, її дані заносять до картотеки, вона несе повну відповідальність за свої вчинки. Коли ви подивитесь на сусідні країни, зокрема на Молдову, то побачите який там це дало результат. У Молдові вже років десять впроваджене право на захист, і в них рівень злочинності зменшився в рази!


– Рівень злочинності залежить від багатьох чинників, чи було доведено, що він зменшився саме завдяки вільному продажу зброї?
– Абсолютно точно! Адже ми говоримо про такі злочини, як розбійні напади.


– Чому ви розійшлися з Рухом Нових Сил Саакашвілі (РНС) саме перед виборами? Це через те, що він втратив популярність?

– Ні, зовсім ні, ми просто хочемо, щоб наші партнери мали такі самі пріорітети, як і ми. Для нас пріорітет – Україна, для Міхеіла Саакашвілі – це Грузія. Саме за нашою ініціативою РНС створили як багатолідерну партію, у нас не було одного вождя, але коли у кількох співголів партії різні пріорітети, партія починає гальмувати.


– У своїх програмних документах ви зазначили схему “Роттердам+” як злочинну і поставили її на перше місце у рейтингу. Що ви, як нардеп, зробили, аби знешкодити цю злочинну схему? Адже було кілька судових позовів від нардепів, вашого серед них не було, чи не так?
– Я не вважаю, що схема “Роттердам+” має знешкоджуватися через судовий позов. Це – кримінальна справа, яку має розслідувати НАБУ без гальмування слідства Спеціальною антикорупційною прокуратурою (САП) на чолі з Холодницьким. Але поки президент Порошенко тримає прокурора Холодницького під контролем, ця справа “Роттердам+” ніколи не буде розслідувана, бо слідство вийде на пана Ахметова та пана Порошенка, ми всі чудово це розуміємо. Тому я прибрав би Холодницького з посади і поставив би туди незаангажовану людину. Якщо з’ясується, що пан Ахметов та пан Порошенко використовували “Роттердам+” як злочинну схему, настане кримінальна відповідальність, не більше, ні менше.


– Ви обіцяєте знизити ПДФО з 18% до 10%, а ЄСВ – з 22% до 17%. Чим ви закриєте дірки в Пенсійному Фонді, який формується з надходжень ЄСВ та у міських бюджетах, які на 70% формуються з ПДФО?
– Сьогодні рівень тінізації зарплат в Україні близько 65%. Коли замість конвертів люди отримуватимуть “білі” зарплати, ситуація зміниться. Ви платитимете 10% вже не від умовних 100 гривень, а від 200. 10% від 200 – це 20 грн, а 18% від 100 – це 18 грн. Тобто вже у перший рік ви, зменшивши податки, отримаєте більше надходжень!


– Це чудово, але яким чином ви змусите бізнес платити “білі” зарплати?
– Суттєве зменшення обсягів податків стане мотивом для цього.
– Хіба? Яценюк вже зменшував податки, а українські бізнесмени й далі платять у “конвертах”.
– Яценюк зменшив з 56 до 43, це не працює, ми підемо іншим шляхом.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

604
25 лютого 2019 16:06

К Саакешвили испытывал симпатию,а этот персонаж доверия не вызывает.


8 6
194
25 лютого 2019 18:02

встреча прошла в теплой и дружеской обстановке , обшественность опять не проинформировали как обычно,о приезде кандидата Эфективность таких поездок равна минус затраты на поездку и оренды зала.Лучше б онко больным детям потраченные впустую деньги отдал


11 2
4 368
1
25 лютого 2019 18:09

Яценюк зменшив з 56 до 43, це не працює, ми підемо іншим шляхом.
зменьшимо з 43 до 85%!!!


3 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА-2019:

Кандидати

31 березня 2019 року відбудеться голосування на чергових виборах Президента України. Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну кількість кандидатів – 44. Кожен з них вніс грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн, котра повернеться лише тому, хто переможе на виборах, чи вийде до другого туру.

Офіційні результати першого туру мають оголосити до 10 квітня. Якщо жоден з кандидатів не набере абсолютну більшість голосів громадян, які взяли участь у голосуванні (50% + 1 голос), буде оголошений другий тур, який відбудеться 21 квітня. Публікація його результатів – до 4 травня.

До 3 червня 2019 року новообраний президент має вступити у повноваження із складенням присяги на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх