З березня розпочнеться перереєстрація релігійних громад Полтавщини

17.02.2019, 11:06 Переглядів: 2 678 Коментарів: 3

 

Перереєстрацію мають пройти всі релігійні громади: УПЦ Московського патріархату та УПЦ Київського патріархату

Перереєстрація релігійних громад Полтавщини розпочнеться у березні. За інформацією прес-служби Полтавської ОДА, вже з березня райони повинні передати їх оновлені статути у Департамент культури і туризму Полтавської ОДА.


Протягом трьох місяців усі релігійні громади повинні визначитися із подальшим функціонуванням церков, перереєструвати їх та внести зміни до статутів.


- Ми ні в якому разі не втручаємось у життя церкви. Це стосується лише повноважень, які покладені на облдержадміністрацію в частині реєстрації церков. Потрібно віднестися до цього дуже відповідально, тому що вже п’ять років йде війна на сході України. Наше завдання дуже просте - виконати норму чинного закону, який прийняли у залі Верховної Ради, - наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.


Перереєстрацію мають пройти всі релігійні громади: УПЦ Московського патріархату та УПЦ Київського патріархату. Якщо ж через визначений термін церкви не перереєструються, і не визначаться із подальшою роботою, вони фактично втратять чинність своїх повних офіційних назв. Тобто втратять юридичну особу, а така структура не може законно функціонувати.


Реєстрацію громад у Полтавській ОДА розпочнуть з березня. Перед цим потрібно розробити дорожню карту для всіх районів щодо перереєстрації, а потім передачі документів.


Щоб визначитися із переходом церкви, потрібно зібрати релігійну громаду. Якщо 2\3 на зборах виявили бажання перейти у Православну церкву України, далі оформляються документи. Потім - передаються реєстраційні справи релігійних громад з РДА, міськвиконкомів до Департаменту культури і туризму ПОДА. Для цього ГУ юстиції у Полтавській області визначило відповідальних за державну реєстрацію людей у кожних РДА та міськвиконкомах.


 


- Наразі вже зняті з державної реєстрації такі структури, як Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква. Зареєстрований статут Київської митрополії Православної церкви України. Синод затвердив типовий статут управлінь. У нас вже проведені парафіяльні збори, підготовлені протоколи. Ми готові вже до перереєстрації. На початку березня затвердять типовий статут парафіяльний. Думаю, що тоді всі парафії проведуть збори, затвердять ці документи, і передадуть їх до облдержадміністрації, - прокоментував Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.


Наразі у Полтавській області вже є результат: Великобагачанський район став першим, де відбувся перехід церковної громади від Московського патріархату до Православної церкви України.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Полтавська ОДА
Теги: ПЦУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 658
18 лютого 2019 10:16

Не мытьем,так катаньем.И свидетелей иеговых тоже надо в УПЦ.smileysmileysmiley


5 2
0
18 лютого 2019 19:02

Мир сошел с ума! Вопросов других насущих нет? Может начнётся с марта подешевение ком услуг?! 


7 1
1 658
18 лютого 2019 20:43

Цитата: VsegdaProtiv

Мир сошел с ума! Вопросов других насущих нет? Может начнётся с марта подешевение ком услуг?! 

Нее,с апреля у 44 человек резко обостриться склероз. 


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх