Перший пішов: на Полтавщині релігійна громада УПЦ МП вирішила перейти в ПЦУ

9.02.2019, 08:27 Переглядів: 4 029

 

Місце охороняли правоохоронці

Перша релігійна громада села Устивиця Великобагачанського району на Полтавщині вирішила перейти до Православної церкви України. Рішення прийняли більшість громади Михайлівської церкви.


За даними поліції Полтавщини, біля сільського Будинку культури зібралися понад 60 жителів села Устивиця. Мітингувальників хвилювало питання визначення настоятеля місцевої церкви. Охорону правопорядку на місці забезпечували 6 поліцейських та працівники батальйону «Полтава».


Полтавські ЗМІ повідомляють, що в Полтавській єпархії УПЦ МП розповіли, що до голосування не допустили церковну громаду та священника:


- Там є стара церква та нова, яка ще не введена в експлуатацію. Документи на землю та споруди оформлені на УПЦ. Тому плануємо подати до суду. Священник, отець Іоан, не приходив на служби, а потім добровільно попросив вивести його із штату. Його прохання задовольнили. Був призначений новий священник. Попередній священник забрав ключі від церкви, почав збирати підписи і претендувати на новий храм. Благодійники, які надавали кошти, проти якихось переведень і проти протистояння – йдеться у повідомленні.


Попереду ще довга процедура реєстрації, адже статути деяких громад реєстрували ще 30 років тому.

За словами директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентини Вождаєнко, наразі відомо про наміри перейти до ПЦУ громади в Диканському та Лубенському районах.


 

Теги: ПЦУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх