«Кременчуцька телерадіокомпанія» розширила штат до 35 посад і «з'їсть» 8 млн грн з бюджету

13.12.2018, 08:02 Переглядів: 4 526

 

Лише один депутат поцікавився, що ж роблять оті 35 чоловік?

На сесії 12 грудня депутати 24 голосами збільшили на суму понад 5 мільйонів гривень фінансування комунальному телебаченню - «Кременчуцькій телерадіокомпанії» на 2019 рік. Так, до правки Програма передбачала обсяг фінансування 4,5 млн грн, а після внесення змін — уже 8 мільйонів гривень. Необхідність збільшити фінансування розробник програми — прес-служба виконкому — пояснила збільшенням штату КТРК та необхідністю збільшувати зарплати.


«На момент прийняття програми у 2016 році мінімальна заробітна плата становила 1600 грн. На сьогодні мінімальна зарплата становить 3723 грн. У 2019 році передбачається ще збільшення мінімальної заробітної плати до 4170 грн. Штат працівників також зріс, якщо на 01.01.2018 року на підприємстві налічувалося 26 працівників, то зараз 35 штатних одиниць. Крім того, за період з 2016 року значно зросли ціни на комунальні послуги, тощо. Також, у 2018 році КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія» отримала ліцензію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на право мовлення в кабельних мережах. У 2019 році підприємство планує отримати ліцензію на цифрове мовлення, що спричинить додаткові витрати. Саме тому при розрахунку потреб КП «КТРК» на 2019 рік виникла необхідність у збільшенні фінансування, а отже і внесенні змін до програми», - сказано у пояснювальній записці.


Депутат Оксана Піддубна пропонувала залишити обсяг фінансування КТРК на рівні 2018 року — 6 мільйонів гривень. Те саме пропонував і депутат Микола Порицький («Опоблок»). Але колеги їхні пропозиції не підтримали.

 

Лише один депутат — Денис Терещенко поцікавився: а що ж роблять оті 35 чоловік? Та спитав пан Терещенко це вже після голосування. Щоправда, він тягнув руку до голосування, але мер Віталій Малецький зробив вигляд, що не помітив, бо трибуну йому затуляє депутат Піддубна (вона, дійсно, стояла перед трибуною).

 

Оскільки в залі не було директора КТРК Сергія Перепелятника, пояснювала керівник прес-служби Юлія Перепелятник (дружина директора КТРК). Вона фактично повторила те, що було написано у пояснювальній записці. Додала лише, що КТРК транслює засідання сесій, депкомісій та інших заходів, а відтак потрібно більше технічних працівників.

 

Обсяг фінансування газети міськради «Вісник Кременчука» на 2019 рік залишили на тому ж рівні, який був затверджений раніше — 1,92 млн грн. Таким чином, в цілому платники податків заплатять за піар міської влади наступного року 9,92 млн грн.

 

На піар витратять майже стільки ж, скільки на харчування в лікарнях за рік

А тепер про пріоритети мера та його команди. Сума фінансування комунальних ЗМІ  (9,92 млн грн) майже співставна з кредитною лінією на ямковий ремонт доріг (12 млн грн у 2018 році). Дороги ремонтують другий рік поспіль у кредит — грошей на них не вистачає, а от на власний піар по телебаченню — вистачає.

 

Нещодавно депутати ухвалили рішення про реорганізацію стоматполіклінік, яке потягне за собою скорочення 138 лікарів. Тобто лікарів скорочують — а телебачення, навпаки, розширюють. Сума на ЗМІ співставна і з вартістю харчування пацієнтів у лікарнях міста - на 2019 рік заплановано 11,5 млн грн. Уявляєте, харчування в лікарнях можна було б поліпшити вдвічі, якби мерія не витрачала гроші на піар. (Послуги харчування надає, до речі, стороння фірма, а лікарняних кухарів скоротили).

 

Але штат комунальних ЗМІ, навпаки, розширюють — і готові витрачати мільйони платників податків на власний піар. Попри те, є закон про роздержавлення ЗМІ (він стосується і комунальних ЗМІ). До, речі, боргів по зарплаті у КТРК, яка сама не заробляє гроші, теж немає - на відміну від КП «Теплоенерго», де працівникам доводиться її «вибивати». 9,92 млн грн - це зарплата працівників «Теплоенерго» за 2 місяці. Робіть висновки про пріоритети.  

Теги: КТРК піар
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх