Пенсійний фонд закликає кременчужан добровільно сплатити ЄСВ, щоб мати можливіть оформити субсидію

26.10.2018, 15:05 Переглядів: 3 854

Проте майте на увазі: якщо ви не працювали офіційно і не мали доходу, при оформленні субсидії ваш дохід врахують як три прожиткові мінімуми

Кременчуцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області пропонує добровільно сплатити ЄСВ (єдиний внескок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) тим особам, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Це необхідно, щоб мати право на оформлення субсидії. ПФУ нагадує, що однією з вимог для оформлення житлової субсидії є обов'язкова сплата працездатними особами ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.


«Особа, яка не є застрахованою особою в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (не була застрахованою особою у періоди січень — червень) має можливість укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (далі — договір про добровільну участь) в тому числі із одноразовою сплатою єдиного внеску за попередні періоди. Розмір мінімального страхового внеску на дату звернення (сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2 (3 723 грн. * 22%*2=1 638,12 грн));

Для укладення договору про добровільну участь необхідно звертатись до органу Державної фіскальної служби України (далі — ДФС), за місцем реєстрації», - сказано в повідомленні Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України. 


Нагадаємо, якщо людина не мала офіційних доходів, проте добровільно сплатила страховий внесок, питання призначення їй субсидії розглядатиме комісія при виконкомі. При цьому для призначення субсидії враховуватиметься дохід (умовний) в сумі 5 523 грн. 


Також звертаємо увагу, що уряд вніс зміни до Порядку призначення субсидію, і субсидію можуть отримати люди із заборгованістю по ЄСВ, якщо вона виникла з вини роботодавця. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх