Бійці Операції об'єднаних сил діляться досвідом з призовниками

28.10.2018, 12:12 Переглядів: 2 447

 

Понад 300 призовників вже призвали з Полтавського обласного збірного пункту, а понад 4000 громадян отримали різні види відстрочок

В рамках осіннього призову на строкову військову службу, який триває з 1 жовтня з Полтавського обласного збірного пункту вже призвали й відправили до військ понад 300 призовників. За інформацією прес-служби Полтавського обласного військового комісаріату
підполковника Едуарда Бородая, за 23 дні жовтня понад 8 тисяч призовників пройшли районні призовні комісії.


По кожному призовнику прийняли рішення, щодо придатності до військової служби: понад 500 чоловік не можуть проходити військову службу за станом здоров'я, понад 4 000 громадян отримали різні види відстрочок, в тому числі за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та для здобуття освіти.


Серед усіх призваних зі збірного пункту переважна більшість направлена до навчальних центрів Збройних Сил України та Національної гвардії України. На даний час триває відбір до Державної прикордонної служби та частин спеціального призначення Національної гвардії.

На обласному збірному пункті хлопці проходять співбесіди зі старшими команд, повторний професійно-психологічний відбір та перед виправлянням контрольний медичний огляд, а також знайомляться з основними вимогами чинного законодавства щодо проходження військової служби.


З хлопцями своїм бойовим досвідом поділилися Ярослав Радченко та Дмитро Юденко, які показали первинні навички володіння зброєю, її тактико-технічних характеристик.


Зважуючи, що термін самостійного прибуття на призовні комісії минає, на даний час створені групи оповіщення з представників органів місцевого самоврядування, представників поліції та військового комісаріату, які забезпечують виконання призовниками Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", також в їх обов’язок входить перевірка підприємств і установ щодо дотримання ними питань забезпечення оповіщення та прибуття призовників, які на них працюють.


Дещо незадовільний стан справ щодо призову на строкову службу спостерігається у призовних комісіях Семенівського, Оржицького та Гребінківського районів, водночас юнаки з Диканьського, Козельщинського, Хорольського районів йдуть охоче служити. В той самий час військовий комісаріат нагадує, що відповідно до ст.1 вищезазначеного Закону – "Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх