Таємна тепла історія метелика у скафандрі: що новенького почитати кременчужанам

28.10.2018, 11:21 Переглядів: 1 865

 

Спеціально для читачів ТЪ, бібліотекар відділу абонемента ЦМБ ім. Горького Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку осінніх книжкових новинок

 

Донна Тартт «Таємна історія».

Каліфорнієць Річард Пейпен вступає до приватного коледжу в Новій Англії. Соромлячись свого походження, він із захватом дивиться на п’ятірку обраних – студентів, що навчаються на курсі давньогрецької в професора Джуліана. І ось завдяки щасливому випадку Річард стає студентом Джуліана і входить до цієї закритої спільноти. Молоді люди майже весь час разом, і ніщо не віщує біди. Проте любов до античної культури врешті-решт призводить до трагедії, і на землю біля коледжу проливається кров.

     

Жан-Доминик Боби «Скафандр и бабочка».

Жан-Доминик Боби – преуспевающий 44-летний редактор журнала «ELLE FRАNCE» перенес инсульт, после чего оказался полностью парализован. В его застывшем теле остался жить только один левый глаз. Два месяца по три часа изо дня в день ассистентка Боби проговаривала алфавит, а он подмигивал на нужной букве. Так и появилась эта книга. Книга о том, каково это -  быть запертым в собственном теле. Опубликованная в 30 странах мира, она разошлась огромными тиражами, получила восторженные отклики критиков и тронула сердца миллионов читателей.

Фильм, поставленный по этой книге получил приз Каннского фестиваля за режиссуру, «Золотой глобус» и «Сезар» - за лучшую мужскую роль.

Жан-Доминик Боби умер спустя 2 дня, после выхода его книги в свет.

 

«Теплі історії про дива, коханих і рідних».

У цій  книжці зібрані короткі ліричні оповідання різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом.

Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як то диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливим.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: 2do2go.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх