Кременчуцькі ОСМД, які «не втовпилися» за «теплими кредитами» ще можуть встигнути: уряд додав 100 млн грн

22.10.2018, 15:32 Переглядів: 3 967

Рішення про додаткові кошти ухвалене на позачерговому засіданні Кабміну

Уряд на позачерговому засіданні 19 жовтня ухвалив рішення щодо виділення додатково у цьому році 100 млн грн на програму «теплих кредитів» для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Тобто незабаром Програму, яка була зупинена через те, що вичерпалися кошти, буде відновлено.

 

Як нагадує Держенергоефективності, за умовами програми, ОСББ  можуть отримати компенсацію від 40% до 70% суми «теплих кредитів».

 

«Як показує досвід тих ОСББ, які вже скористалися програмою, найбільш ефективним проектом є комплексна термомодернізація багатоповерхівок, повне утеплення будинків дозволяє зменшити рахунки за опалення вдвічі та більше», - зазначають в Держенергоефективності.

 

У Кременчуці в 2018 році «теплими кредитами» скористалося 17 ОСМД. У тому числі є досвід повної термомодернізації будинку - це ОСМД на вулиці Тараса Бульби, 15. Спочатку за рахунок «теплого кредиту» у будинку влаштували індивідуальний тепловий пункт (ІТП) з автоматичним регулюванням подачі тепла, а вже в цьому році - повністю утеплили будинок.


26 об’єднанням співвласників цьогоріч кредитів не вистачило, але тепер і до них може дійти черга.


Як зекономити за допомогою кредитів: досвід ОСББ

Как экономят тепло и деньги ОСМД в Кременчуге 


У місті діє міська програма стимулювання енергоефективних заходів у ОСМД: компенсують відсотки за державним кредитом. Так, на сесії у жовтні ухвалили рішення про збільшення фінансування з 0,5 млн грн до 1,5 млн грн.

Теги: ОСМД ОСББ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВСЕ ПРО ОСББ:

Усі жителі багатоповерхівок тепер, згідно із законом, є їх співвласниками. До 1 липня 2016 року кременчужани мали визначити, як управляти своїм житлом.

Найбільш перевірений і відповідальний з цих способів управління, при якому жителі, дійсно, можуть впливати на стан будинку – створити ОСББ. Діяльність його регулюється Законом «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Як створити ОСББ, читайте тут.

Про практику роботи ОСББ ми розповімо в цьому сюжеті. Якщо у вас виникли питання, ми підготуємо відповіді, пишіть t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх