Португальські «леви» відібрали перемогу у «Ворскли»

4.10.2018, 21:51 Переглядів: 2 586

 

"Ворскляни" зіграли перший домашній матч у Лізі Європи з португальським "Спортингом"

Сьогодні, 4 жовтня, футбольний клуб "Ворскла" прийняв португальський "Спортинг" у 2 турі групового раунду Ліги Європи. Підопічні Василя Сачка після поразки у Лондоні полтавці не змоги втримати бронзового призера чемпіонату Португалії. Долю матчу вирішила кінцівка матчу, яка не лише відібрала надію на нічию, а й відібрала очки в господарів поля.


«Ворскла» (Полтава, Україна) – «Спортинг» (Лісабон, Португалія) 1:2

Голи: Кулач (10) - Монтеро (90), Кабрал (90+3)

«Ворскла»: Шуст, Артур, Даллку, Пердута, Чеснаков, Шарпар, Ребенок, Скляр, Кравченко (Габелок, 84), Коломоєць, Кулач (Сергійчук, 62). Головний тренер: Василий Сачко

«Спортинг»: Сален, Пінту, Коатес, Джефферсон, Гаспар, Фернандеш, Петровіч (Кабрал, 70), Нані, Акунья, Діабі (Рафаель, 70), Мане (Монтеро, 58). Головний тренер: Жозе Пезейру


На 10-й хвилині хавбек "Ворскли" Владислав Кулач був першим на підборі після того, як захисник "Спортинга" невдало вибив м'яч. Кулач не довго роздумуючи в один дотик відправив м'яч в дальній кут - 1:0. 



В кінці матчу "Спортинг" не лише зрівняв рахунок, а й забрав перемогу в полтавців. Жоване Кабрал зіграв на добиванні в пусті ворота після того, як Шуст на виході врятував свою команду. За хвилину Монтеро отримавши мяч у штрафній "Ворскли", на замаху прибрав захисника й точно пробив у дальній кут воріт. 



Післяматчеві коментарі тренерів


Жозе Пезейру, головний тренер «Спортинга»:

«Ми вірили в перемогу до кінця, саме тому змогли забити на останніх хвилинах. Ще й до того назрівав гол, і заміни, які спрацювали, були закономірними. Суперник дуже добре захищався, і за рахунок них ми змогли вирвати перемогу. Ми були кращими протягом 90 хвилин, ще в першому таймі мали дві-три нагоди. Я розумію, що пропускати так дуже прикро, але це футбол. Дякуємо вам за дуже теплий прийом і бажаємо тут обіграти «Арсенал» і «Карабах».


Василь Сачко, головний тренер «Ворскли»:

«Дуже важко щось коментувати після такого підсумку. Ми вивчили суперника досконально, врахували кожну дрібницю, окрім одного… в кінці матчу наші сили вичерпалися. У першому таймі ми встигали перебудовуватися, робили ставку на контргру, і нам це вдавалося. Однак уже в другому почали сідати глибше. Не вистачило нам лави, ми хотіли освіжити гру. Я дуже засмучений, адже могли претендувати на більше. Не можу сказати, що при пропущених на останніх хвилинах нам не вистачило фізики чи досвіду. Ми встигали перебудовуватися, багато набігали. Однак не вистачило лави, бо хотіли додати свіжості замінами. У першому таймі трималися, поглинали простір на тих швидкостях, які запропонував суперник. З подібним зіштовхуємося у чемпіонаті в іграх із «Шахтарем», коли вони пропонують нам темп, який ми не фізично, а навіть фізіологічно не тягнемо. І вдруге ми пропустили, коли побігли забивати гол, втратили м'яч, і їхні гравці, що вийшли на заміну, миттєво вибігли в атаку. Отже, ми обрали правильну тактику, вгадали зі Скляром, який грав на іншій позиції, розібрали всі їхні стандарти, врахували все до дрібниць - і все це діяло 90 хвилин. Ще коли був футболістом, відчував багато подібних емоцій. І коли зазнавав поразок, підіймався і йшов далі. Тож для нас ця гра має стати трампліном для подальших звершень. Все одно для нас і вболівальників це було свято, я давно не переживав таких емоцій».


Наступний матч "Ворскла" зіграє в Баку 25 жовтня, а 8 листопада зіграє домашній матч в Полтаві.


Турнірна таблиця групи Е

команда І В Н П Р О
1 Арсенал 2 2 0 0 7-2 6
2 Спортинг 2 2 0 0 4-1 6
3 Ворскла 2 0 0 2 3-6 0
4 Карабах 2 0 0 2 0-5 0


Цікаві факти та цифри


8 матч "ворскляни" йдуть без перемог в груповій стадії Лізі Європи. 


"Спортинг" - рекордсмен з участі в основній сітці Ліги Європи. Для португальської команди це вже 8 сезон. "Леви" 6 разів опинявся в групі Ліги Європи, і тільки один раз з неї не виходили. 


Президент "Спортингу" відмовився їхати в Полтаву через великі гроші. Фредерико Варандас у останній момент не полетів разом з левами на матч Ліги Європи з “Ворсклою”. За інформацією португальського спортивного видання OJOGO, причиною такого рішення стала можливість розв’язання важливих питань клубу, а саме домовленість про відшкодування розірвання контрактів з екс-гравцями “левів” Руй Патрісіу та Гелсоном Мартінесом. Ціна питання - 50 млн євро. У травні цього року після того, як “Спортинг” втратив шанси пробитися у Лігу Чемпіонів близько 50 ультрас увірвалися на базу клубу, влаштували там погром і серед іншого розбили голову форварду Басу Досту. Після цього цілий ряд гравців розірвали контракти з португальською командою.


Стадіон «Ворскла» ім. Бутовського вболівальникам вдалося заповнити лише наполовину. Навіть при умові величезної делегації з Кременчука на стадіоні були присутні 10 045 глядачів (стадіон вміщює 25 000 вболівальників).


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Сегодня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх