Хокеїсти «Кременчука» поступилися «Донбасу» в матчі-відкритті сезону УХЛ

15.09.2018, 10:36 Переглядів: 2 388

 

Першу історичну шайбу закинув донбасівець Сергій Кузьмик

14 вересня у Дружківці стартував третій сезон Української хокейної ліги. У матчі-відкритті між собою зіграли «Донбас» і «Кременчук».



«Донбас» – «Кременчук» 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)

Шайби: 1:0 – Кузьмик (Сильницький, Романенко) – 06:25, 1:1 – Тютченко (Красильников, Шиманський – більш.) – 15:49, 1:2 – Шиманський (Грицьких, Тютченко) – 20:46, 2:2 – Захаров (Фірсов, Григорьєв) – 27:37, 3:2 – Романенко (Сильницький, Кузьмик – більш.) – 38:00, 4:2 – Лялька – 39:36, 5:2 – Деніскін (Сильницький, Смирнов – більш.) –  44:26, 5:3 – Ворона (Гриценко – 6х5) – 58:12, 6:3 – Деніскін (Лялька, Смирнов – більш 5х3.) – 58:59, 7:3 – Коренчук (Сильницький – більш.) – 19:54
Донбас: Дьяченко (Костенко); Сильницький - Романенко, Ігнатенко - Воронін, Григор'єв - Фірсов, Ординський - Александров; Кирющенков - Кузьмик - Коренчук, Лялька - Смирнов - Денискін, Карпенко - Захаров - Костіков, Новіков - Мазур - Свищев
Кременчук: Гордюшин (Власенко); Толстушко - Грицьких, Севрюгин - Хрішпенц, Горлушко - Бойових, Савицький - Бєльський; Тютченко - Красильников - Шиманський, Савченко - Гриценко - Ворона, Гончаров - Муртищев - Фурса, Поліщук - Кривошапкін - Єфімочкін



На 7 хвилині гри центрфорвард «Донбасу» Сергій Кузьмик відкрив рахунок в матчі та став автором першої історичної шайби в новому сезоні Української хокейної ліги.



Однак втримати перевагу до першої перерви господарі не змогли. «Кременчук» реалізував свою більшість зусиллями Віктора Тютченка.

Другий період «Кременчук» почав зі швидкого голу, який, втім, не надто збентежив команду Юліуса Шуплера. На гол Артема Шиманського донецький клуб відповів влучними кидками Віктора Захарова, Володимира Романенка та Віталія Ляльки.


У третьому періоді «Донбас» розпочав грати більш обачно, чекаючи помилки суперника, і строго граючи біля власних воріт. Можна сказати, що команда Олександра Савицького помилилася, коли залишилася в меншості й дозволила супернику досить швидко реалізувати свою перевагу. Швидше за всіх у воріт Микити Гордюшина розібрався Андрій Деніскін. До кінця матчу команди змогли порадувати уболівальників результативною грою, але господарі вже свого не відпустили.



Таким чином, чинний чемпіон України стартував у новому сезоні з перемоги в основний час над віце-чемпіоном країни. У другому турі регулярного чемпіонату «Кременчук» на виїзді зіграє проти харківського «Динамо» - 19 вересня, 18:00.


 


Невикористані можливості

Після гри головний тренер головний тренер ХК «Кременчук» Олександр Савицький зазначив, що команда не використала ряд вигідних моментів: 


- Ми не використали ряд вигідних моментів. Не зовсім те просили робити наших нападників. З іншого боку, оборона «Донбасу» добре зіграла і не дозволила нам розвернутися. Десь не використовували моменти, впевненість відвернулася від нас. Звичайно, і в меншості багато грали. Ті спірні видалення, які були у нас - завадили. Шикарна підтримка уболівальників, навіть незважаючи на те, що це вболівальники «Донбасу», приємно було грати в такій атмосфері.


Наставник «Донбасу» Юліус Шуплер: «Вважаю, що гра була дуже цікавою для вболівальників і для нас. «Кременчук» - хороша команда, яка добре і грамотно грає в тактичному плані. Нам не було просто закинути 2-3 шайби відразу, такий хокей буде дуже цікавим в цьому сезоні. У нас молода команда, звичайно, є досвідчені гравці, але на сьогоднішньому матчі все-таки позначився той програш на Donbass Open Cup. Та поразка нас засмутила, впевненість трохи впала, тому ми раді, що хлопці змогли в цей раз показати свою майстерність. Вони грали з серцем».


Заявка ХК «Кременчук» на сезон: 8 росіян, білорус та естонець

Хокейний клуб "Кременчук" на сезон 2018-2019 заявив 25 хокеїстів: 3 воротаря, 8 захисників та 14 нападників


Воротарі: Микита Гордюшин, Віталій Власенко, Микита Петленко

Захисники: Всеволод Толстушко, Владислав Грицьких (Росія), Олександр Боєвих, Олександр Горлушко, Микита Савицький, Владислав Бєльський (Білорусь), Вадим Хрішпенц (Росія), Єгор Севрюгин (Росія)

Нападники: Артем Шиманський, Олексій Красильников (Росія), Віктор Тютченко (Росія), Іван Савченко, Тимур Гриценко, Олексій Ворона, Даніїл Фурса (Естонія), Микита Муртищев, Ілля Гончаров (Росія), Богдан Поліщук, Гліб Кривошапкін, Руслан Єфімочкін, Олексій Зайцев (Росія), Микола Кисельов (Росія)

Головний тренер: Олександр Савицький, асистенти: Павло Міхоник та Денис Ісаєнко


Цього рок до тренерського штабу "Кременчука" увійшов екс-гравець "горжан" Денис Ісаєнко. Нападник національної збірної України тепер передаватиме свій досвід молоді. 


Команда обрала ігрові номера


Прізвище
  Воротарі
35 Петленко   
33 Гордюшин  
79 Власенко  
  Захисники
4 Толстушко   
5 Савицький  
7 Бєльський 
13 Грицьких  
19 Боєвих  
22 Хрішпенц
48 Горлушко  
63 Севрюгин
  Нападники
8 Савченко   
17 Гончаров
18 Красильников   
23 Гриценко   
25 Зайцев
27 Кисельов
28 Поліщук  
34 Шиманський   
38 Ворона  
43 Муртищєв  
61 Єфімочкін  
82 Кривошапкін  
91 Тютченко
92 Фурса


Кадрові зміни

У період літнього міжсезоння кременчужани провели досить серйозні кадрові зміни - до клубу приєдналося 8 легіонерів і 5 українських хокеїстів. Адже завдання у кременчужан - завоювати золото чемпіонату. 

Влітку команда втратила свого капітана Севастьяна Карпенка, який перейшов у «Донбас». До слова, трійка Бойков - Карпенко - Чернишенко була найударнішою в «Кременчуці» в минулому сезоні. 


На Кубку Донбасу в ролі капітана виступав Тимур Гриценко і можна сказати, що надію тренерського штабу Тимур виправдав. Команда Олександра Савицького фінішувала на турнірі на другому місці, обігравши «Білий Барс» і «Донбас».




До речі саме перемога над донеччанами стала однією з найбільш знакових подій це міжсезоння. Адже «Донбас» - принциповий суперник для "городян" і обіграти чемпіона України ще до старту сезону означає, що боротьба за місце у фіналі буде ще запеклішою і цікавою.

Компанію в воротах Микиті Петленку та Віталію Власенку в цьому сезоні складе екс-голкіпер «Вовків» Микита Гордюшин, який встиг непогано себе проявити в ряді товариських поєдинків кременчуцької команди.


Прийшли

Воротарі: Микита Гордюшин («Крижані Вовки»)

Захисники: Владислав Бєльский (Білорусь), Вадим Хрішпенц (Росія), Олександр Боєвих («Галицькі Леви»)

Нападаючі: Віктор Тютченко (Росія), Єгор Севрюгін (Росія), Іван Савченко («Донбас»), Олексей Ворона («Донбас»), Данло Фурса (Естонія), Микита Муртищев («Галицькі Леви»), Ілля Гончаров (Росія), Олексій Зайцев (Росія), Микола Кисельов (Росія)


Пішли

Воротарі: Артем Калашник

Захисники: Данило Козачук (МХК «Дубниця» Словаччина)

Нападаючі: Севастьян Карпенко («Донбас»), Антон Бойков, Дмитро Чернишенко


Новим капітаном кременчужан обрали старожила ХК «Кременчук»

Капітаном ХК «Кременчук» в чемпіонаті УХЛ сезону-2018/19 став нападник Тимур Гриценко. Форвард у всіх передсезонних контрольних матчах вже виводив на лід «городян» з літерою «С» (capitan). На Кубку Донбасу-2018 Гриценко став з 7 (3 + 4) кращим бомбардиром турніру.


 


За кременчуцьку команду Тимур Гриценко виступає з 2013 року, коли вона виступала ще у Вищій лізі Білорусі. Сезон 2014/15 провів в молодіжній лізі Словаччини, після чого повернувся до Кременчука. Зіграв за кременчужан в 128 іграх чемпіонату України, в яких набрав 126 (49 + 77) очок. Виграв разом з командою двічі срібні й один раз бронзові медалі. Разом з «городянами» виступав в півфіналі Континентального Кубка-2015/16 у французькому Руані - 3 гри, 2 (1+1) очки. Представляв «Кременчук» на молодіжному чемпіонаті світу 2016, а у 2018 році дебютував за національну команду України на світовій першості.


Асистентами капітана «Кременчука» в новому сезоні будуть форварди Гліб Кривошапкин і Віктор Тютченко.


Кривошапкин - поповнив склад кременчуцької команди перед стартом минулого українського чемпіонату, ставши з «городянами» срібним призером УХЛ - 44 гри, 31 (13 + 18) бал. Виступав за молодіжну та юніорську збірні України на чемпіонатах світу 2018 року. У складі «юніорки» виграв золото в Дивізіоні 1В.


 


Тютченко - перейшов в ХК «Кременчук» в це міжсезоння з в SPHL (Північноамериканська професійна хокейна ліга).


 


Що чекати в новому сезоні


Новий сезон, як завжди, обіцяє бути цікавим і непередбачуваним, а результати товариських матчів і передсезонного турніру в Дружківці показали, що від кожної з команд-учасниць УХЛ можна очікувати несподіваних поворотів і яскравих перемог.


«Кременчук» дуже впевнено заявив про себе на Кубку Донбасу, і, ми сподіваємося, що команда не втратить свій запал і по ходу сезону. Колосальне посилення складу, а також міцний кістяк команди допоможуть кременчуцькому клубу на його шляху до перших місць чемпіонату.


Один з основних претендентів на золоті нагороди шестиразовий чемпіон України - донецький «Донбас». Минулий сезон став одним з найрезультативніших за всю історію клубу для донеччан, проте Континентальний кубок донецька команда підкорити так і не зуміла. Почавши передсезонні збори турніром в Білорусі, а потім продовживши підготовку вже на домашньому Donbass Open Cup, клуб набрав непогану форму і вже готовий знову йти в бій. Донеччани підсилилися двома екс-капітанами «Кременчука» Володимиром Романенком («Дунаря Галац» Румунія) та Севастяном Карпенком. Також в команду повернувся кращий бомбардир минулого регулярного чемпіонату Володимир Чердак, капітан харківського «Динамо». Лінію оборони донеччан підсилили Юрій Сильницький і Данило Скрипець, які минулий сезон відіграли в закордонних лігах.


Минулий сезон донеччани почали дуже впевнено, набираючи очки фактично в кожному матчі регулярного чемпіонату. Донецька команда вигравала в 37 поєдинках поспіль, що стало не тільки новим клубним рекордом, але і рекордом для всього українського хокею в принципі. З огляду на беззаперечний успіх донеччан в минулому сезоні, а також ґрунтовну підготовку до майбутнього розіграшу УХЛ, від команди Юліуса Шуплера можна очікувати фурору і в цьому році.


Херсонський «Дніпро» - нове ім'я на карті професійного хокею України. Команда з потужною хокейною школою, за підсумками минулого сезону херсонська ДЮСШ вперше в своїй історії завоювала звання найкращої хокейної школи України - її вихованці стали володарями срібних медалей в вікових категоріях U20, U16, U12. В перших двох п'ятірках команди гратимуть дорослі і досвідчені гравці, а в третьому і четвертому ланці - вихованці клубної ДЮСШ. Команда також підсилилася досвідченими російськими хокеїстами, які отримали шанс проявити себе і в чемпіонаті України.
 
З огляду на дві успішні контрольні гри проти білоцерківців, які минулий регулярний чемпіонат закінчили на другій сходинці в турнірній таблиці, від херсонців можна очікувати прориву і фурору в цьому році.
 
Одне можна сказати напевно, боротьба за медалі в сезоні 2018/2019 буде більш запеклою і захоплюючою, що обіцяє всім вболівальникам яскравого та видовищного хокею і боротьби в кожному матчі.


В період міжсезоння «Білий Барс» втратив своїх ключових гравців і фактично залишився без досвідченого лідера. Багато в чому саме це стало причиною трьох поспіль поразок на Кубку Донбасу.


Безумовно, будь-яка команда буде ставити перед собою тільки найвищі цілі на сезон, проте, можна порівняти ці цілі з реаліями, в яких існує клуб? Сподіваємося, що «Барси» зможуть подолати межу невдач під час передсезонної підготовки і увійти в новий сезон успішно.


Звичайно ж, тренерський штаб буде очікувати від команди шляху на підвищення і нових успіхів в національній першості. А чи зможуть білоцерківці перевершити свої минулорічні досягнення покажуть вже стартові матчі сезону 2018/2019. Адже всі можливості і сили у команди Костянтина Буценка безперечно є, проте чи зможуть білоцерківці реалізувати свій потенціал і амбіції?


Регламент чемпіонату та склад учасників

У майбутньому сезоні УХЛ, так само, як і минулого, плей-офф почнеться зі стадії чвертьфіналу - ці матчі будуть зіграні до двох перемог. У них зустрінуться команди, що зайняли 3-6 і 4-5 місця відповідно. Клуби, які посіли 1 та 2 місце одразу пройдуть у півфінал. Однак, на відміну від минулого сезону, півфінальні та фінальна серії триватимуть до чотирьох перемог однієї з команд. Таким чином, максимальна кількість матчів в кожній з півфінальній і фінальній серіях плей-офф складе 7 ігор.


В сезоні Української хокейної ліги 2018-2019, як і минуого року, візьме участь 6 клубів: «Білий Барс», МХК «Динамо», «Дніпро», «Донбас», «Кременчук» і «Крижані Вовки». Проте склад часників дещо змінився. З'явилася херсонська команда «Дніпро», зникла команда «Галицькі леви», а «Вовки» заручившись підтримкою «Крижинки» змінила назву на «Крижані вовки» та змінили броварську прописку на київську. 

А ось з повним розкладом ігор кременчужан можна ознайомитися нижче за посиланням:


Автор: Альона Душенко Джерело фото: УХЛ Джерело відео: УХЛ, XSPORT.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх