Економний і здоровий: Сергій Година завдяки бігу на роботу долає марафони в 42 км

21.08.2018, 08:01 Переглядів: 3 890

 

Сергій Година (на фото ліворуч) та команда «Кремень» завоювали 1 місце на марафоні 

19 серпня у Харкові завершився 33 марафон «Визволення», який присвячений 364 річниці від дня заснування Харкова, 27-й річниці Незалежності України та Дню визволення міста від нацистських загарбників. Цей марафон вважається одним з найважчих марафонів в Україні через спеку близько 30 градусів і гірок.


Як розповів Сергій Година, постійний темп і підтримання кількості води в організмі - дві найважливіші умови під час проходження марафону. На трасі марафону (як правило, кожні 5 км) розташовані пункти харчування, які пропонують бігунам воду. Навіть для підготовленої людини проходження марафону - дуже складне фізичне навантаження, і підготовка до неї заздалегідь - найважливіша умова успіху. Біг на довгі дистанції - найважливіша частина підготовки, оскільки готує організм більш ефективно використовувати жир і накопичувати великі кількості глікогену в м'язах. Марафонську дистанцію на тренуваннях пробігати любителю не варто: це вимагає занадто довгого відновлення. Зазвичай найдовші дистанції в кінці підготовки складають не більше 35 км.


- Я тренуюся круглий рік, тому що в будь-якому виді спорту потрібно тримати себе в формі. Тренування у мене виходять у вихідні дні, а також коли я бігаю 3,850 м на роботу із роботи 3,850 км. Я жодного разу не приїжджав на роботу автотранспортом. Бігаю в будь-яку погоду і в дощ і мороз - це мене не зупиняє, - розповів Сергій Година. 


На цьому марафоні кременчужанин бере участь 7-й рік і серед своїх 21 офіційного марафону, вдруге в Харкові в особистому заліку піднявся на п'єдистал на 1 місце в категорії Ч20-39 і 4-е місце в абсолюті. Сергій фінішував з результатом - 2:49:26.


- До Харкова я приїхав зі своїми одноклубниками, друзями з Кременчука Денисом Іванченком, Ольгою Гонтарь, Антоном Заїченком, В'ячеславом Лободою і Олександром Мотильовим (3 місце марафон 3:37:13 в кат 50-59 років). У загальному заліку команда RC «Kremen» з Кременчука посіла 1 місце з 210 очками, - зазначив Сергій. - Поїздкою залишився задоволений. Марафон дав мені потужний струс: отримавши величезне задоволення від того, що я це зробив, і випробувавши дикий захват на фініші, я ще раз довів собі те, що я в цьому житті - переможець. Тепер, коли мені важко, я згадую і, як би заново, переживаю ті дивовижні хвилини, що живлять мене життєвою енергією, і мені стає легше, тому що знаю - я завжди впораюся з поставленим переді мною завданням і зможу досягти своєї мети. Попереду мене чекають ще нові досягнення і рекорди. Спасибі всім моїм друзям-одноклубникам RC «Kremen».

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Сергій Година
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх