З наступного року держава платитиме тим українцям, які залишать дітей на нянь

30.05.2018, 18:01 Переглядів: 9 165

 

А уже з вересня цього року при народженні дітей видаватимуть «Пакунок малюка»

З наступного року держава платитиме тим українцям, які залишать дітей на нянь, а новонародженим видаватимуть «Пакунок малюка». Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, 30 травня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив Державну соціальну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021року.


Однією з ініціатив Міністерства соціальної політики щодо питання відповідального батьківства в рамках виконання програми стало забезпечення кожної новонародженої дитини одноразовою натуральною допомогою «Пакунок малюка».


 


Цей «пакунок» міститиме усі першочергові необхідні речі новонародженим протягом перших місяців життя. Він буде видаватися з 1 вересня 2018 року додатково до вже існуючих виплат при народженні дитини. Пакунок є усталеною практикою в інших країнах Світу, адже це є елементом превенції дитячої смертності, бідності та посилює відчуття турботи держави.


Іншою ініціативою в рамках програми стало запровадження механізму «Муніципальна няня».


 


Муніципальні няні з'являться в Україні від січня 2019 року. Доглядальниці дивитимуться за дітьми до трьох років.


Послуга діятиме для батьків, які замість декрету ідуть на роботу.


У Мінсоцполітики називають механізм прозорим та простим – батьки наймають няню офіційно, самостійно обираючи спеціаліста та визначаючи умови контролю її роботи, а на кінець року отримують відшкодовання за кожен місяць роботи няні в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років (зараз це 1492 грн).


Завдяки цьому механізму створюється можливість батькам самостійно обирати нянь для дітей, контролювати їх діяльність, та отримувати підтримку, якщо мама має виходити на роботу.  


Виконавцями Програми є органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, громадські та інші недержавні організації, міжнародні фонди.


Програма реалізуватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, передбачених на фінансування відповідних сфер і галузей, а також інших джерел, не заборонених законодавством України.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: promin.cv.ua, msp.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх