Депутати Кременчуцької міськради ухвалили звернення з приводу автокефальної церкви в Україні

30.05.2018, 14:34 Переглядів: 2 687

 

Рішення ухвалили 27 голосами із 28 присутніх

Сьогодні, 30 травня, на сесії міськради депутати змінили порядок розгляду питань і першим ухвалили додатковий проект рішення «Про підтримку ініціативи Президента України та Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні».


На сесії виступив настоятель Свято-Миколаєвської церкви Київського патріархату отець Володимир. Він підкреслив, що рішення про автокефалію для України, яке залежить від Вселенського Патріарха Варфоломія, є «омріяним, довгоочікуваним для багатьох поколінь православних християн». Отець Володимир розповів дещо з історії питання. Він підкреслив, що до 17 сторіччя на теренах Руси-України була Київська митрополія, яка входила до складу Константиннопольської православної церкви.


- У 1686 році, всупереч канону (канон – це церковні правила, низка церковних правил) Київська митрополія була приєднана насильницьким шляхом до складу російської православної церкви. Тому так точиться боротьба. Ми враховуєм, що право на автокефалію має дати Вселенський Патріарх, бо ми є частина Вселенського патріархату – історична, - сказав отець Володимир.


Дискусій на сесії на було, і депутати ухвалили рішення майже одноголосно: 27 голосів з 28, один не голосував.


Нижче наводимо текст звернення (він уже оприлюднений на сайті міськради).

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Кременчуцької міської ради VII скликання

про підтримку ініціативи Президента України та Верховної

Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія

щодо надання автокефалії Православній Церкві в

Україні

 

 

     Кременчуцька міська рада Полтавської області заявляє про підтримку звернення Президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в України від 17 квітня 2018 року.


     Вважаємо, що таке рішення Константинопольської Матері-Церкви буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла Хрещення.


    Отримання від Вселенського Патріарха Томосу, тобто урочистого акту, про визнання православної церкви в Україні незалежною, стане потужним фундаментом розвитку і морально-духовного оздоровлення нашого суспільства.


     Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.


     Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне ще одну можливість деструктивного втручання у політичні та соціальні процеси  в Україні.


      Депутати Кременчуцької міської ради закликають всі органи центральної та місцевої влади всебічно сприяти створенню української автокефальної Православної Церкви заради миру, духовної та національної єдності, свободи, процвітання  незалежної української держави.

                                                               

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх