Спайдермени брати Пічки привезли до Кременчука по 2 золоті та срібні нагороди

4.05.2018, 13:01 Переглядів: 3 453

 

Юні скелелази взяли участь у турнірах національного та міжнародного рівня

Юні скелелази Кременчука брати Пічки принесли 2 золотих та 2 срібних медалі. Юні спортсмени секції скелелазіння КрНУ ім. Остроградського Ігор Пічка та Демид Пічка весною взяли участь в кількох турнірах національного та міжнародного рівня.


Початок весняного марафону зі скелелазіння наші спортсмени почали з міжнародних змагань, які проводилися федерацією альпінізму і скелелазіння Румунії.


З 23 по 25 березня у Бухаресті пройшов International Climbing Trophy Carpatic 2018. Участь в змаганнях взяли спортсмени з Болгарії, Туреччини, Сербії, Румунії, України на скеледромі Саrpatic Sala de Escalada.


Юні скелелази змагалися в двох видах - лазіння на трудність і боулдерінг. У групі С2 (2008-2007) взяли участь 42 спортсмена, серед яких Ігор Пічка. Ігор посів 6 місце на болдерінгу, 6 місце в лазінні на трудність і 6 місце в загальному заліку.



У групі С3 (2010-2009) змагалися 46 юних спортсменів, серед яких Демид Пічка. Він зайняв 6 місце на болдерінгу, 4 місце в лазінні на трудність і 5 місце в загальному заліку.



- Хочеться відзначити високий рівень підготовки скелелазів в Румунії, велика кількість нових тренерських підходів і методик в скелелазінні, які рідко застосовуються в Україні. Так в болдерінгу використовуються Джамп (стрибки на зачіп і по зачепам), в лазінні на трудність тренування здійснюються по прямовисній стіні з великим кутом нахилу в різних площинах іноді переходять в площині паралельні підлозі, - розповіла «Телеграфу» Тетяна Пічка.


На батьківщині спортсменів, в Донецькій області звідки родом родина Пічок, з 30 по 31 березня пройшов відкритий чемпіонат Донецької області з болдерінгу на базі ЦВР Краматорська. У змаганнях взяли участь спортсмени з Харківської, Донецької, Луганської, Київської, Полтавської, Одеської, Хмельницької, Житомирської областей та міста Києва.


Полтавську область та Кременчук представили брати Пічки. За підсумками чемпіонату з болдерінгу Демид Пічка в групі 2009-2010 серед 21 спортсмена посів 2-е місце, а Ігор Пічка в віковій групі 2007-2008 р.н. серед 32 спортсменів завоював 1-ше місце.


Заключним етапом у весняному марафоні зі скелелазіння став відкритий чемпіонат Дніпропетровської області зі скелелазіння «Золота ящірка», який пройшов з 24 по 25 квітня у Дніпрі. У змаганнях брали участь спортсмени з різних куточків нашої країни. На змаганнях в дисципліні лазіння на швидкість в групі 2007-2008 взяли участь 28 юних спортсменів. Ігор Пічка завоював 1-ше місце. У фіналі Ігор поставив свій особистий рекорд, пробігши трасу 10 метрів за 4,8 секунд. Також Ігор завоював «срібло» в дисципліні лазіння на трудність.


До змагань в різних дисциплінах готували різні тренери з різних куточків України:

  • в лазінні на трудність спортсменів підготували в манежі КрНУ ім. Остроградського тренером Оленою Бутенко та в скалоцентрі «Гіперіон» у Києві
  • в дисципліні боулдерінг спортсмени підготовлені тренером Артемом Паукаєвим в болдерзалі «Цех»
  • в лазінні на швидкість спортсмени готувалися на скеледромі «La Scala» у Дніпрі

Хочеться відзначити, що скелелазіння останнім часом дуже динамічно розвивається, в даний час не тільки в Європі, але вже і в Україні відкриваються приватні школи скелелазіння, які показують високий рівень підготовки спортсменів, завдяки новим методам і підходам в підготовці. Так в Україні в даний час їх налічується 16.

 

Нагадаємо що скелелазіння визнано олімпійським видом спорту в 2017 році, перші олімпійські ігри за участю скелелазів пройдуть в 2020 році.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Таня Пічка Відео: Таня Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх