«Кременчук» втретє став срібним призером чемпіоната Української хокейної ліги

29.03.2018, 07:21 Переглядів: 2 431

 

Кременчужани поступилися шестиразовому чемпіону України 

28 березня хокейний клуб «Кременчук» програв в Дружківці «Донбасу» у п'ятому матчі фіналу УХЛ. Підопічні Олександра Савицького поступилися з рахунком - 0:3. Рахунок в серії став 1:4, і таким чином кременчужани в сезоні-2017/2018 зайняли друге місце, в третій раз виграв срібло чемпіонату України в своїй історії.


"Донбас" - "Кременчук" - 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Рахунок серії - 4:1

Шайби: 1:0 Костіков (Шпак, Лялька - більш.), 17:43, 2:0 Влад (Костіков, Лялька - більш.), 30:30, 3:0 Коренчук (Лялька), 59:17

Донбас: Дьяченко (Дуве); Лялька (А) - Захаров (К) - Костіков, Влад - Шпак; Савченко - Кузьмик - Коренчук (А), Ігнатенко - Александров; Луговой - Коваленко - Денискін, Жовнір - Ординський; Свіщев - Мазур - Мостовой, Григор'єв - Фірсов

Кременчук: Петленко (Власенко); Бойков (А) - Карпенко (К) - Чернишенко (А), Козачук - Толстушко; Алексанян-Петрович - Костюк - Сеник, Грицьких - Наливайко; Кривошапкін - Гриценко - Шиманський, Савицький - Горлушко; Рубан - Ефимочкін - Чорний, Поліщук



Безмежне бажання перемогти обидві команди показали ще на старті поєдинку Як повідомляє прес-служба ХК «Кременчук», команди небезпечно зазіхали на ворота один одного і всіма силами намагалися відкрити рахунок в матчі, проте, Микита Петленко та Богдан Дьяченко надійно обороняли свої ворота, і не дозволили жодному з клубів заволодіти ігровою перевагою. Під завісу першого періоду донецькій команді вдалося скористатися видаленням Олександра Костюка. Також  завдяки точному кидку Олександра Костікова «розмочили» Микиту Петленка. На перерву команди вирушили з мінімальною перевагою донеччан.


Друга двадцятихвилинка подарувала всім уболівальникам масу яскравих моментів і надзвичайну боротьбу - донеччани мчали вперед з бажанням затвердити своє лідерство, а «городяни», не уступаючи, намагалися відігратися і вразити ворота голкіпера «Донбасу». Подвоїти рахунок на табло команда Сергія Вітера змогла вже на екваторі поєдинку, коли Олександр Влад відправив другу шайбу у ворота голкіпера «Кременчука». У свою чергу кеременчужанам так і не вдалося пробити Богдана Дьяченка, залишивши його ворота сухими і до другої перерви.


У заключній двадцятихвилинці команди дещо збавили швидкості, проте, це не зменшило кількість випадів на ворота суперників. І хоч «Кременчук» став впевненіше грати в обороні, але під кінець поєдинку, після рішення Олександра Савицького випустити шостого польового гравця і залишити ворота своєї команди порожніми, Ілля Коренчук відправив третю нерозділене шайбу кременчужанам, встановивши остаточний рахунок у поєдинку.


Таким чином «Донбас» став чемпіоном України з хокею в сезоні 2017/2018. Варто відзначити, що це чемпіонство стало шостим за всю історію донецького клубу, а «Кременчук» втретє стає срібним призером.





Президент ХК «Донбас» Борис Колесніков подякував вболівальникам за підтримку: «Уболівальникам величезне спасибі, багато хлопців приїжджали з Донецька, з міст області, які перебувають на непідконтрольних територіях. Звичайно, ми мріємо виграти чемпіонат України в донецькому Палаці спорту «Дружба» і в українському Донецьку. Це головна мрія, все інше не має значення».


Головний тренер "Донбаса" Сергій Вітер: «Хороший матч вийшов і взагалі хороша серія. «Кременчук» дав нам бій, але ми впоралися. Програли одну гру на виїзді, хотіли там все закінчити, проте сьогодні вийшло таке свято. У кожному матчі є моменти, коли всередині починаєш хвилюватися, але доводиться себе стримувати, щоб не вплинути на хлопців».

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Донбас" Джерело відео: XSPORT.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх