Хокейний клуб «Кременчук» подав протест на інцидент у матчі з «Білим Барсом»

11.03.2018, 11:32 Переглядів: 2 673

 

Спортивно-дисциплінарний комітет Української хокейної ліги не дискваліфікував гравця «Білого Барса» за удар ногою

9 березня в першому матчі півфінальної серії «Білий Барс» - «Кременчук» на 57 хвилині хокеїст білоцерківців Руслан Ромащенко завдав удару ногою гравцеві ХК «Кременчук» Антону Бойкову, що спричинило за собою інцидент, після якого форвард кременчужан був покараний малим дисциплінарним штрафом - 2 хвилини. 




Міжнародні правила Міжнародної федерації хокею (IIHF) перекладені на українську мову та опубліковані на сайті ФХУ і УХЛ Дисциплінарний регламент (Обов'язкова діскваліфікація 1 гра).


ПРАВИЛО 152 - УДАР НОГОЮ
ВИЗНАЧЕННЯ: Гравець, який здійсню маятниковий рух ногою, націлений на будь-яку частину тіла суперника.
I. На гравця, який здійснює або намагається здійснити удар ногою буде накладено Матч-штраф. 


ХК «Кременчук» подав відразу після гри в Спортивно-дисциплінарний комітет УХЛ офіційний протест з приводу удару ногою, але СДК ніяк не покарали гравця «Білого Барса» Руслана Ромащенко. Таке рішення незрозуміло, так як перед цим в чвертьфінальному поєдинку 5 березня «Вовки» - «Кременчук» за аналогічне порушення був дискваліфікований на два матчі нападник кременчужан Гліб Кривошапкін.



- Однобоке трактування схожих ігрових моментів викликає подив і може вплинути на підсумковий результат півфіналу «Білий Барс» - «Кременчук»: Гліб Кривошапкин не приймає участь в двох півфінальних іграх через дискваліфікацію, а Руслан Ромащенка - не покарано матч-штрафом. Просимо СДК УХЛ ще раз уважно прочитати Правило 152 «Хокей з шайбою - Правила гри 2014-2018», подивитися відео з епізодом удару ногою Ромащенко по Бойкову і винести правильний вердикт - накласти матч-штраф на Ромащенко, як це написано в правилі 152: «На гравця, який здійснює або намагається здійсніті удар ногою буде накладено Матч-штраф». Просимо СДК УХЛ бути об'єктивним і послідовним у своїх рішеннях, дотримуватися «Правил гри в хокей з шайбою 2014-18». - йдеться на офційному сайті ХК "Кременчук". 

Автор: Альона Душенко Джерело відео: ХК "Кременчук"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх