Призов у Кременчуці: кого найближчим часом заберуть в армію

4.03.2018, 08:02 Переглядів: 6 316

 

Розпочнеться призов з 2 квітня

З 2 квітня у Кременчуці стартує призов громадян на строкову військову службу. Більш детально про призов-2018 нам розповів військовий комісар Кременчуцького об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Роман Сушко.


Протягом квітня-травня у Кременчуці та Кременчуцькому районі триватиме призов на строкову службу до лав Збройних Сил України, Національної гвардії й Державної спеціальної служби транспорту та Прикордонних військ. 


Призову до лав Збройних сил України у 2018 році підлягають чоловіки від 20 до 27 років, які за станом здоров’я, освіти, морально-діловими якостями, фізичним розвитком придатні до проходження військової служби і не мають підстав для надання відстрочки чи звільнення від проходження строкової військової служби.


На призовну комісію також викликаються юнаки віком від 18 до 20 років, оскільки призивний вік згідно із Законом України «Про Військовий обов'язок і військову службу» становить з 18 до 27 років. Їх викликають для визначення стану здоров’я та надання відстрочки відповідно до вимог ст. 17 ЗУ «Про ВО і ВС» або для звільнення згідно зі ст. 18 того ж закону.


У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в 10-денний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.


При призові на строкову військову службу виплачується військовими комісаріатами грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат – визначено постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року №587.


Під час проходження строкової військової служби за працівниками, призваними на строкову військову службу, на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установу, організації, в яких вони працювали на час призиву, незалежно від підпорядкування та форм власності – визначено Кодексом Законів про працю (ст. 119).


При звільненні зі строкової військової служби виплачується органами соціального захисту за поданням військового комісаріату матеріальна допомога громадянам України, які звільнилися з військової служби, в розмірі: середньої заробітної плати на день призову, але не менше мінімальної заробітної плати встановленої на день призову (для громадян, які працювали на підприємствах, установах, організаціях); мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали) – визначено постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року №185.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх