Проект стадіону «Кредмаш» обіцяють «народити» через один-два місяці

4.03.2018, 12:15 Переглядів: 7 404

 

Коли розпочнуть роботи та коли нарешті презентують проект реконструкції стадіону «Кредмаш» «Телеграфу» розповів віце-мер Руслан Проценко

29 березня на сесії Кременчуцької міської ради депутати планують виділити кошти на реконструкцію стадіону «Кредмаш» та стадіон «Кремінь-Арена». Згідно з проектом рішення з міського бюджету виділяють 195 353,67 грн за рахунок залишків бюджетних коштів для розроблення проектно-кошторисної документації.


На розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію стадіону «Кредмаш» виділяють 136 376,26 грн.


 


Розробка проектно-кошторисної документації з будівництва спортивних майданчиків для ігрових видів спорту зі штучним покриттям на території комунального стадіону «Кремінь-Арена» - 58 977, 41 грн.


 


На самі роботи грошей з міського бюджету цього разу не передбачено, лише на завершення проектно-кошторисної документації. Міська вдала ще минулого року озвучила плани залучити ДФРР (Державного фонду регіонального розвитку) та соціально-економічний фонд. Ні на сайті Полтавської обласної ради, ні на сайті ДФРР інформації про виділення коштів на стадіон «Кредмаш» немає. На якій зараз стадії реконструкція стадіону «Кредмаш», та що робити команді у разі відмови продовження ігор на стадіоні «Кремінь-Арена»?З таким питанням ми звернулися до віце-мера Руслана Проценка.


- Це залишок для завершення проекту (віце-мер про 136 376, 26 грн, які виділять на найближчій сесії – ред.). Проект буде готовий орієнтовно у квітні 2018 року. Зараз пишемо в ДФРР, але проект - обов’язкова умова. В місцевому бюджеті вже є 1 млн грн на виконання робіт.


Перед новим роком на звіті перед територіальною громадою мер Віталій Малецький пообіцяв не лише підтримати команду МФК «Кремінь», а й розпочати роботи з реконструкції стадіону «Кредмаш» вже у перші місяці нового року.


- Проект розроблено й він отримав схвальні оцінки в Києві керівників інфраструктури. Проект вже фактично на виході і вже з перших місяців 2018 року ми почнемо там будівельні роботи, - переконував у грудні міський голова.


У лютому минулого року з’явилася інформація про реконструкцію стадіону «Кредмаш», яка стане не лише новим «домом» для футболістів «Кременя», а й основною базою для наших легкоатлетів. 2 березня з міського бюджету виділили 400 тисяч гривень на проектування реконструкції стадіону «Кредмаш». Вже близько року готується проектно-кошторисна документація на реконструкцію стадіону. За цей час МФК «Кремінь» підвищився у класі й після довготривалих перемовин отримав можливість грати на стадіоні «Кремінь-Арена» зі штучним покриттям, але з відстрочкою на один сезон.


Перед клубом «Кремінь» стоїть величезна проблема, навіть якщо вдасться домовитися з ФФУ та ПФЛ продовжити ще на 1 рік можливість грати на штучному полі, покриття необхідно замінити. Штучному покриттю на стадіоні «Кремінь-Арена» вже 8 років - якість поля погіршилася. Заміна покриття на нове коштуватиме 5 млн грн, але цих коштів не передбачено у бюджеті. Роботи на стадіоні «Кредмаш» навіть не розпочали, а інших стадіонів у «Кременя» немає. Якщо команда залишиться у Першій лізі, а змін найближчим часом не відбудеться «Кремінь» буде змушений шукати стадіон на стороні.


Директор МФК «Кремінь» Андрій Недяк підтвердив «Телеграфу», що весняну частину чемпіонату команда гратиме на стадіоні «Кремінь-Арена». Віце-мер Руслан Проценко запевнив, що команда гратиме на стадіоні «Кремінь-Арена». Але що робитиме команда перед стартом нового чемпіонату поки невідомо.  



P.S. Директор МФК "Кремінь" Андрій Недяк повідомив, що зустріч з вболівальниками планують провести перед стартом чемпіонату 10-15 березня. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх