Аеропорт Полтави пропонують назвати іменем Симона Петлюри

17.01.2018, 09:31 Переглядів: 3 494

 

Тепер є дві пропозиції імені міжнародного аеропорту Полтави

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян запропонував назвати полтавський аеропорт на честь Симона Петлюри. Як повідомляє Полтавське Телебачення, про це їм у телефонній розмові повідомив міністр інфраструктури. 


- Ми спілкувалися з очільником області (Валерій Головко – ред.). Я кажу, подумайте над назвою аеропорту. Зокрема, це може бути аеропорт імені Симона Петлюри. Сподіваюся, ця ідея відбудеться, бо це дійсно яскравий представник української історії, який народився саме в цих місцях, – розповів Володимир Омелян.


Як раніше писав «Телеграф», раніше «Аеропорт-Полтава» вже пропонували назвати на честь гетьмана Івана Мазепи. Відповідний проект рішення оприлюднив заступник голови обласної ради Анатолій Ханко. 


Симон Петлюра – український державний, військовий та політичний діяч, публіцист. Народився 1879 року в передмісті Полтави. Організатор українських збройних сил. Член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ (28 червня — 31 грудня 1917). Головний отаман військ Української Народної Республіки (УНР) (з листопада 1918). Голова Директорії УНР (9 травня 1919 – 10 листопада 1920). Загинув 1926 року в Парижі.


Теги: Полтава

На честь кого назвати аеропорт Полтави?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх