Нарешті: у 2018 році кременчужанкам дозволили бути міздрильницями, підривницями та вальщицями лісу

11.01.2018, 16:04 Переглядів: 4 922

450 чоловічих професій відтепер доступні і жінкам

З початком 2018 року шанси знайти нову роботу у кременчужанок зросли - Верховна Рада України переглянула і скасувала наказ Міністерства охорони здоров'я №256, який забороняв українським жінкам працювати на роботах із важкими та шкідливими умовами праці. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Державна служба зайнятості.


Скасований наказ встановлював 450 заборонених для жінок професій. До переліку входили ливарні роботи, роботи зі свинцем, загальні професії чорної і кольорової металургії тощо. Нарешті жінки зможуть почати реалізовуватися там, де раніше було накладено вето.З цього приводу Служба зайнятості підготувала жартівливий перелік таких «бажаних» але раніше недоступних жінкам професій:


  • Підривниця на геофізичних роботах
    Якщо ти людина з підривним та запальним характером і до сьогоднішнього дня задовольнялася лише підривом пітард – час настав! У тебе з’явилася можливість вийти на новий рівень професіоналізму та стати підривником в гірничій сфері.
  • Кочегарниця паровозів
    Твої подружки хизуються ідеальною засмагою з солярію? А ти лише за натуральні методи засмаги? Змінити колір тіла можна й іншими методом, який досі не використовувався. Такого відтінку не буде мати жодна світська левиця! Плюс до цього регулярний фітнес зроблять твою талію досконалою.
  • Шкіперка
    І хто сказав, що жінка на судні до біди? Настав довгоочікуваний момент перевірити прислів’я. А уявляєш, як раптом все навпаки, і жінка на кораблі на щастя?
  • Вальщиця лісу
    Для того щоб потрапити на вирубку лісу, вже не потрібно бути поваром Тосею, як у фільмі «Дівчата». У тебе є всі шанси стати гарним вальщиком лісу і складувати штабелями не лише чоловіків, а і дерева.
  • Міздрильниця
    Практично кожна жінка на кухні міздрильник, але про це не здогадується. Якщо ти на кухні готуєш чоловікові кролика чи то курку, і вправно справлялася з тушкою – будь впевнена на 100 %, що ти будеш професійним міздрильником і на роботі.
  • Рибалка прибережного лову
    Уяви, сидиш ти на березі моря, річки чи озера вдихаєш свіже повітря та закидаєш невід… Золоту рибку навряд піймаєш, а от зустріти біля води жіночого серцеїда Олега Винника – шанс є. Говорять, він теж полюбляє рибалити…
  • Трактористка-машиністка
    Жінка за кермом якогось крутого авто: Porsche, Jaguar, Mercedes-Benz – це так банально за заїжджено…А от за кермом комбайна,  повір, ти не залишишся не поміченою. Ну, і з ким будуть робити селфі?

Повний перелік професій, які стали доступними жінкам дивіться тут.


Зрозуміло, що перелік мав дивні заборони, накшталт: машиністок, трактористок, водійок окремих категорій транспорту чи в окремих секторах економіки. В той же час, безперечно, є в ньому і відверто шкідливі професії, але тепер жінка здатна вирішити самостійно, чи варто їй працювати на певній роботі, чи ні. Скасування списку не скасує шкідливі умови праці – як для жінок, так і для чоловіків. Тому наступна проблема, яка потребує вирішення – це відсутність інвестицій у модернізацію, автоматизацію і умови праці на підприємствах.


Автор: Руслана Горгола Джерело фото: z-knife.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх