Пенсіонери у жовтні отримають підвищені пенсії по двох відомостях

6.10.2017, 13:04 Переглядів: 5 362

Наразі закон про пенсійну реформу ще не набув чинності. Але в уряді запевняють, що всі регіональні відділення Пенсійного фонду заздалегідь підготувалися, щоб виплачувати підвищені виплати.

У Кабміні пояснили, коли та яким чином пенсіонери отримають підвищені пенсії. За повідомленням офіційного вісника уряду, усі регіональні відділення Пенсійного фонду повністю готові розпочати  виплати підвищених пенсій більш ніж 9 млн пенсіонерам. Українцям обіцяють «наймасштабніший перерахунок пенсій за всі роки незалежності».

 

Наразі очікують, коли новий закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», ухвалений Верховною Радою 3 жовтня, набуде чинності.

 

 

Вже протягом доби після набрання чинності закону про пенсійну реформу органи Пенсійного фонду виготовлять додаткові виплатні документи по перерахованих пенсіях, запевняють в уряді. Виплачуватимуть пенсії у жовтні по двох відомостях.

Пенсіонери, в яких дата отримання пенсій припаде на період після набрання чинності закону, одержать гроші одразу: по одній відомості пенсію у попередньому розмірі, по іншій – додатково суму перерахунку.

 

Ті пенсіонери, які з 4 жовтня, до набрання чинності закону, вже встигнуть  отримати пенсію у «старому» розмірі, одержать відповідну доплату за окремою відомістю до закінчення виплатного періоду – тобто, до 25 жовтня.

 

Нагадаємо, мінімальна пенсія збільшиться із 1312 грн до 1452 грн. 

 

За офіційним повідомленням уряду, гроші, необхідні для виплат, є: протягом року у Пенсійному фонді додатково акумульовано 26 мільярдів гривень. Додаткові надходження забезпечені завдяки зростанню заробітної плати і детінізації зарплатних виплат.  Як запевняють у КМУ, Пенсійний фонд організаційно готовий до виплат підвищених пенсій. Розроблено та протестоване програмне забезпечення, за допомогою якого автоматично у найближчі 2-3 дні (після набуття чинності  закону про пенсійну реформу) будуть перераховані пенсії більше ніж для 9 млн пенсіонерів.

 

Аби проінформувати всіх пенсіонерів про розмірі їхніх пенсій, органи Пенсійного фонду переглянуть  графіки прийому громадян. До проведення прийомів залучать додаткову кількість працівників, забезпечать виїзні прийоми за місцем проживання громадян.

Необхідну інформацію також можна буде одержати у контакт-центрі та на веб-порталі послуг ПФ.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх