5 шкіл Кременчука забезпечують інклюзивну освіту

7.09.2017, 09:36 Переглядів: 5 951

5 шкіл Кременчука забезпечують інклюзивну освіту

Збільшилася кількість шкіл, які відвідують діти з особливими навчальними потребами

22 класи у Кременчуці відкрили для дітей, що потребують інклюзивної освіти. Можливість навчатися і спілкувптися з однолітками отримали 33 дитини.

 

За словами методиста із інклюзивного навчання Кременчуцького науково-методичного центру Ольги Соколюк, минулого року таких класів було 15 і в них навчалося 24 дитини. 

 

- Із цього навчального року класи для дітей із особливими навчальними потребами відкриті в НВК №15. Також працюють у колах №12, 18, 19 та 20. Навчальний процес забезпечується, відповідно до програм, затверджених Міністерством освіти та науки України, для дітей із слабким зором, із проблемами зі слухом, із опорно-рухомим апаратом, із затримкою психічного розвитку, - розповіла Ольга Соколюк. 


Інклюзивне навчання - дуже важлива педагогічна робота, що допомагає дітям не замикатися в стінах квартири, а навпаки спілкуватися з однолітками, набувати навичок соціалізації. Тож у кожному навчальному закладі введено посаду асистента вчителя, що допомагає особливим дітям.

 

Для розвитку інклюзивного навчання фінансову підтримку роботи педагогів, що займаються корекційною роботою, та на закупівлю навчального обладнання з державної субвенції Кременчук отримав 541 тисячу 713 гривень.

 

У Кременчуці на базі школи-інтернату №21 працює міська психолого-медико-педагогічна консультація, до якої можуть звертатися батьки, що мають дітей із особливими потребами.


Минулого року започатковано роботу, що спрямована на розвиток творчих здібностей дітей із особливими потребами. На базі ЗОШ №12 було проведено Міський фестиваль майстер-класів «Відкрий світ і мрії по-новому», на який запрошували, як дітей із батьками, так і викладачів та майстрів із різних технік та видів мистецтва. Мета заходу - допомоги дітям із особливими потребами опанувати техніки прикладного мистецтва, співи, поробки тощо.

 

Як раніше повідомляв «ТелеграфЪ», у кожній школі в Кременчуці можуть з'явитися класи для дітей з особливими потребами.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх