Покупка на 50 тисяч гривень не завжди впливає на призначення субсидії – дізнайтеся як

3.08.2017, 10:01 Переглядів: 6 284

Якщо ви довгі роки збирали на квартиру і нарешті її купили, а за нинішніми доходами маєте право на субсидію – можете на неї претендувати

Одноразова покупка, яка перевищує 50 тисяч гривень є основним критерієм, за яким житлова субсидія не призначається. Однак, і тут є винятки, роз’яснює Мінсоцполітики. Зокрема, до таких винятків належать оплата дороговартісного лікування будь-кого з членів сім’ї, довготривале накопичення коштів на купівлю квартири, чи оплата навчання дитини.

 

Наприклад, якщо родина 10 років збирала гроші, щоб придбати собі помешкання, і вартість квартири перевищила 50 тисяч гривень, але при цьому в сім’ї немає іншого помешкання – такі люди можуть претендувати на субсидію. У цьому випадку заяву на її призначення розглядає комісія з питань соціального захисту населення при органі місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини.

 

Якщо родина вже отримує субсидію, але в цей період здійснила покупку, що перевищує 50 тис грн, субсидію їй не припинять надавати. Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін.

 

Якщо сім’я придбала квартиру в кредит, то при визначені її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.

 

Нагадаємо, субсидії на новий період призначаються по завершенні опалювального сезону. І призначаються терміном на рік. Масовий перерахунок субсидій відбувся за травень, тобто тим людям, кому вона призначена, наступного разу субсидію перерахують у травні 2018 року.

 

На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії. Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх