Як журналістів Телеграфу взяли у заручники на полігоні Широкий Лан

10.05.2017, 12:32 Переглядів: 3 972

Мінометний обстріл та підбитий танк «сепаратистів»: військові провели показові навчання з застосуванням бойової техніки та озброєння

7 травня на полігоні «Широкий Лан» військові 17 батальйону, яким керує кременчужанин Олександр Щербина, провели показові навчання із застосування бойової техніки та озброєння. Військове командування, волонтери та журналісти, серед яких і журналісти «Телеграфа», виконували роль заручників. З метою безпеки нас розмістили на третьому поверсі будівлі. Вся техніка та набої справжні. Умови максимально наближені до бойових.

 


Отже, за легендою, українські військові мають штурмувати будівлю та звільнити заручників. Диверсійно-розвідувальна група працює в четвірках, прикриваючи один одного, доки напарник перезаряджається. У разі поранення одного з бійців, все одно має залишатись боєць, який прикриває, доки надають допомогу «300-му». Хлопці звільняють будівлю з заручниками. Далі протитанкова засада фіксує переміщення «сепарського» танка та підбиває його, навіть димова завіса не рятує противника.


Починає працювати важка техніка: 120-мм міномет-«молот» працює по піхоті ворога. Час від виходу до прильоту снаряда складає 22 секунди. Позиції ворога розбиті, суперник вирішує здатися.

 

Широколанівський полігон — загальновійськовий полігон розташований на півдні України в Миколаївській області. Полігон Широкий Лан є одним з двох в Україні (разом з Яворівським), доступних для проведення міжнародних військових навчань. Неодноразово використовувався як місце проведення наземної фази міжнародних навчань «Сі Бриз». Навесні 2017 року на полігоні Широкий Лан почали будівництво бригадного табору за 370 мільйонів.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко Відео: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх