В небі Кременчука може з'явитися безпілотник-нюхач

4.04.2017, 14:00 Переглядів: 3 110

В небі Кременчука може з'явитися безпілотник-нюхач

Пристрій хочуть запустити у промисловій зоні для вимірювання рівня забруднення повітря

Депутат Кременчуцької міської ради від РПЛ Тетяна Сідерка запропонувала на сесії міськради 4 квітня використати у місті безпілотник, який би вимірював рівень забруднення повітря.

 

 

За словами депутата, поки мобільна лабораторія дістанеться до місця смороду, то неприємний запах відноситься вітром в інше місце.

 

- Як мешканка Молодіжного, часто відчуваю у повітрі такі хімічні елементи, що вікна не можна відкрити. Телефоную на службу 15-63, а лабораторія починає виміри через 3 години, - говорить Тетяна Сідерка. - Мені стало відомо із засобів масової інформації про інші елементи моніторингу та контролю за станом атмосферного повітря. Одним з таких засобів є безпілотник, який на висоті бере дослідження повітря і передає дані замірів про склад елементів чи сполук на монітор.

 

24 депутати з 32-х присутніх підтримали запит у впровадженні нових технологій в екологічному моніторингу Кременчука. Міський голова Віталій Малецький наголосив, що питання про втілення нових технологій до системи екологічного моніторингу буде розглянуто спеціалістами мерії.

 

Від редакції: варто зауважити, що оцінка забруднення атмосферного повітря за нормою відбувається у приземному шарі атмосфери (не високо в повітрі). Дані, що отримає пристрій, можна буде використати для оцінки стану забруднення атмосфери десь зверху, але куди їх поітм подіти - питання. Погратися точно можна буде.

 

В небі Кременчука може з'явитися безпілотник-нюхач

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх