«Кременчук» поступився «Донбасу». Вирішальна битва у Кременчуці

2.04.2017, 19:39 Переглядів: 3 186

«Кременчук» поступився «Донбасу». Вирішальна битва у Кременчуці

Рахунок фінальної серії стає 1:3 на користь донецької команди

2 квітня «Донбас» обіграв «Кременчук» у другому домашньому матчі. Рахунок фінальної серії стає 1:3 на користь донецької команди. 

 

Четвертий матч фінальної серії плей-офф був багато в чому визначальним для команд. З огляду на рахунок в серії до початку цієї зустрічі (1:2 на користь «Донбасу»), «Кременчук» вкрай необхідно було йти вперед і відіграватися, щоб не упускати суперника на відстань в дві перемоги. У той же час, «Донбас» явно був не проти забезпечити собі більш комфортну перевагу напередодні виїзду на незвичну для себе льодову арену в Кременчуці.

 

Додатковою перешкодою на шляху до перемоги для підопічних Дмитра Підгурського ставала відсутність двох захисників: Володимир Романенко пропустив вже другий матч через травми, а Денис Ісаєнко був дискваліфікований на одну гру рішенням Спортивно-дісіціплінарного комітету УХЛ. Джокером для «Кременчука» в цьому матчі напевно повинен був стати Ілля Коренчук, який був заявлений як 13-го нападника, і виходив поперемінно в різних ланках.

 

Що стосується «Донбасу», то головним болем Сергія Вітера ставала відсутність травмованого Романа Благого. Ця проблема була вирішена переходом Шаміля Рамазанова в ланку до Олега Шафаренко й Євгена Нікіфорова, і, відповідно, появою Дмитра Голденкова на місці Рамазанова.

 

«Донбас» - «Кременчук» 2:1 (0:0; 2:0; 0:1)

Арбітри: А. Гладченко, О. Глуховський, А. Корепанов, І. Хохлов

Шайби: 1:0 - Буценко (Бабинець, Побєдоносцев - більш.), 28:33. 2:0 - Лялька (Бабинець, Буценко), 34:43. 2:1 - Карпенко (Чернишенко), 42:40.

«Донбас»: Царегородцев (Дьяченко); Кочетков - Захаров - Єгоров, Кугут (А) - Сірей; Рамазанов - Шафаренко - Нікіфоров, Яковлевс - Алексюк; Лялька (А) - Буценко - Бабинець, Побєдоносцев - Петрухно; Німенко - Бондарєв (К) - Голденков, Каменьков - Григор'єв.

«Кременчук»: Захарченко (Петленко); Кірющенков - Чернишенко - Слиш (К), Башко - Дегтярьов; Кіча - Гніденко (А) - Петранговський, Андрейків - Ігнатенко; Коваленя - Гриценко - Гаврик, Мельников - Варивода; Луговий - Карпенко - Бойков, Савицький - Коренчук (А).

 

Стартовий період матчу проходив вкрай акуратно і вивірено: занадто велика була ціна помилки. В цілому, гравці обох команд мали непогані моменти, однак воротарі зіграли безпомилково. Цей матч став першим у фінальній серії, де перший період завершився без закинутих шайб.

 

Другий період в ігровому плані став продовженням першого. Однак знову, як і в минулій грі, все змінило видалення в складі «Кременчука» - цього разу за викид шайби був покараний Володимир Варивода. Вже через півтори хвилини, коли «Донбас» закріпився в зоні противника, Сергій Бабинець накинув до воріт на Микиту Буценка, який переправив шайбу у сітку повз щитків Едуарда Захарченко.

 

Через 8 хвилин, після помилки захисника «Кременчука» у своїй зоні, Сергій Бабинець підхопив шайбу і кинув по воротах з незручної руки, проте Захарченко зреагував. Першим на добиванні тут був Віталій Лялька, подвоїв рахунок.

 

Однак уже на початку третього періоду «Кременчук» вдалося скоротити розрив. Севастян Карпенко протягнув шайбу і, виїхавши з-за воріт, кинув по воротах - Євген Царегородцев відбив і цей кидок, і кидок домагатися Дмитро Чернишенко, проте Карпенко з другої спроби все ж переправив шайбу у сітку воріт.

 

У час, що залишився кременчужани мали хороші моменти, щоб зрівняти рахунок, але Царегородцев був на висоті. За хвилину до кінця матчу Дмитро Підгурський випустив шостого польового гравця, однак і це не допомогло: «Донбас» виграє третій матч в серії, яка тепер переїжджає до Кременчука.

 

Дмитро Підгурський (ХК «Кременчук»):

- У плей-офф на льоду треба льоду вмирати, не кажу за регулярний чемпіонат. А деякі хокеїсти думають, що можна нічого не вкладати, а результат сам собою прийде. Ну, «Донбас» з перемогою.

 

Сергій Вітер (ХК «Донбас»):

- Матч валідольний дуже. За змістом зіграли набагато гіршим за попередній, але спасибі хлопцям, що билися. Багато чого не виходило, погано зіграли в більшості. Ще раз повторюся - дякую за те, що билися.

 

Наступний матч відбудеться 5 квітня о 18:45. Відзначимо, що в разі перемоги в цьому матчі, «Донбас» стане чемпіоном Української хокейної ліги.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх