Наскільки Ви щасливі? А Україна?

22.03.2017, 14:32 Переглядів: 2 355

Наскільки Ви щасливі? А Україна?

Оприлюднили рейтинг щастя країн світу

У понеділок, 20 березня, у світі вп'яте відзначали Міжнародний день щастя. Спеціально до цього дня вийшов традиційний звіт щодо рівня щастя в світі, повідомляє Reuters.

 

У доповіді «Всесвітнього Щастя 2017» зазначається, найбільше задоволені життям народи північної Європи - до п'ятірки країн, де живуть найщасливіші люди, увійшли: Норвегія, Данія, Ісландія, Швейцарія та Фінляндія. Далі у списку Нідерланди, Канада, Нова Зеландія, Австралія і Швеція. Німеччина посіла 16 місце за рівнем щастя. Велика Британія — 19, а Франція — 31. США втратили позиції та перемістились на 14 місце через зростання нерівності, недовіри у суспільстві та корупції.

 

Наскільки Ви щасливі? А Україна?

 

Щодо наших країн-сусідів, то Словаччина посіла 40 місце, Польща - 46, Росія - 49, Молдова - 55, Румунія - 57, Білорусь - 67, а Угорщина - 75.

 

Усього у списку 157 країн.

 

Найменш задоволені життям — народи тропічної Африки, що на південь від пустелі Сахара. На одному рівні з ними також знаходяться сирійці та єменці. Замикають список Південний Судан, Ліберія, Гвінея, Того, Руанда, Танзанія, Бурунді і Центральноафриканська Республіка.

 

Список формувався на основі даних останнього дослідження Мережі рішень для сталого розвитку, глобальної ініціативи ООН, розпочатої у 2012 році.

Серед чинників, які впливають на щастя, згідно з дослідженням авторів рейтингу: купівельна спроможність, кількість здорових років життя, впевненість у тому, що в разі біди можна розраховувати на підтримку рідних і близьких, свобода робити життєвий вибір, поширеність благодійності та поширеність корупції.

 

- Щасливі країни це такі, що мають здоровий баланс процвітання, за звичним виміром, і соціальний капітал, що означає високий градус довіри у суспільстві, низький рівень нерівності і довіро до уряду, — переконаний керівник дослідження Джефрі Захс.

 

Який, на Вашу думку, рівень щастя в Україні? На яке місце у рейтингу Ви б нас поставили?

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: amazonaws.com
Теги:

Яке місце Україна посіла за рівнем щастя?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх