Вулиці у мікрорайоні «Озерний» назвуть іменами кременчужан, загиблих в АТО

7.03.2017, 09:02 Переглядів: 7 002

Вулиці у мікрорайоні «Озерний» назвуть іменами кременчужан, загиблих в АТО

Хоча не всі АТОвці, яким у цьому районі жити, за. Вони не хочуть жити на вулиці, названій на честь їх загиблих товаришів, постійно згадуючи війну

15 нових вулиць, що з'являться у Кременчуці у мікрорайоні «Озерний» назвуть на честь загиблих кременчужан-учасників АТО, відзначених на державному рівні. Таке рішення прийняли 6 березня на засіданні комісії з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення пам`яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у Кременчуці.

 

Пропозиція назвати вулиці саме таким чином надійшла від ГО «АТО Майдан Кременчук». За словами секретаря міськради Юрія Гриценка, із усіх загиблих кременчужан обирали тих, хто відзначений на державному рівні орденами чи медалями.

 

Комісія вирішила увіковічнити імена таких кременчужан, назвавши вулиці:

  • Вул. Миколи Вашури
  • Вул. Олега Кукси
  • Вул. Олександра Поросюка
  • Вул. Андрія Деребченка
  • Вул. Анатолія Білоуса
  • Вул. Дмитра Назаренка
  • Вул. Миколи Мартинюка
  • Вул. Дмитра Андрусенка
  • Вул. Степана Усса
  • Вул. Романа Крутька
  • Вул. Сергія Щербака
  • Вул. Антона Кирилова
  • Вул. Станіслава Душі
  • Вул. Олега Довбні
  • Вул. Богдана Гавелі.

Центральні вулиці цього мікрорайону (вул. Шевченка та вул. Небесної Сотні) запропоновано назвати вулицею Захисників України та вулицею Добровольчих батальйонів.

 

 

Мати загиблого АТОвця, керівник Кременчуцького підрозділу ГО «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини» Таїса Білоус поспілкувалась з родичами усіх героїв, іменами яких хочуть називати вулиці, і всі вони дали на це письмову згоду. Проте неочікувано на комісії проти такого перейменування виступили представники кількох громадських організацій.

 

Учасник бойових дій Ігор Великохацький, представник ГО «Козацька чайка», висловив думку, що такі вулиці постійно нагадуватимуть бійцям про трагічні події війни.

 

- Ми постійно говоримо про те, що бійців варто витягати з АТО, перемикати їх увагу на інше, а тут ви пропонуєте назвати вулиці, на яких роздаєте їм землю, іменами їх загиблих побратимів. Звичайно, їх імена слід увіковічнити, але не у цьому місці, - говорить Ігор.

 

З ним солідарний і представник ГО «Об’єднання учасників і ветеранів АТО Кременчука» Олександр Лущенко. Він запропонував назвати вулиці в «Озерному» нейтральними назвами: Золота, Затишна і т.д.

 

- Увіковічнювати імена героїв не обов'язково у назвах вулиць, на яких 458 земельних участків мають роздати АТОвцям та їх сім'ям, - говорить Олександр. - Краще збудувати пам'ятник чи відкрити меморіальну дошку на школі або будинку. Є багато нейтральних, добрих назв, що налаштовуватимуть на світле майбутнє, а не на гнітюче минуле.

 

Прозвучала пропозиція в такому разі провести громадські слухання, зібравши всіх АТОвців, аби вони висловили свою спільну думку. Але Юрій Гриценко нагадав, що у такому випадку процес отримання землі АТОвцями затягнеться на місяці. Адже під час останнього жеребкування територія мікрорайону для подальшої забудови була розподілена між учасниками АТО. Для того, аби власники земельних ділянок могли оформити технічну документацію, в даному мікрорайоні необхідно назвати вулиці Озерного.

 

 

Порадившись, члени комісії вирішили, що вулиці мікрорайону, все ж мають бути названими на честь загиблих учасників АТО. За що члени комісії і проголосували. Тепер питання розглянуть на найближчій сесії міськради, 4 квітня, врахувавши доповнення і пропозиції, які до того часу надійдуть.

 

До засідання сесії міської ради ці пропозиції прийматиме відділ із питань внутрішньої політики виконкому міської ради (площа Перемоги, 2, каб. 521) в письмовому вигляді. Варіанти назв проектних вулиць також можна направляти на електронну адресу структурного підрозділу: sektor-vp@kremen.gov.ua.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх