Кременчугские комунальники возмущены действиями ТЭЦ КВСЗ

26.11.2013, 12:13 Переглядів: 3 100

КП "Теплоэнерго", которое обогревает Раковку, опровергает данные поставщика тепловой энергии (ТЭЦ КВСЗ) о долгах комунальников. Они твердят, что рассчитываются вовремя и обвиняют руководство вагоностроительного завода в запугивании абонентов отключением горячей воды

Администрация Кременчугского КП "Теплоэнерго", которое обогревает жилые дома на Раковке, опровергает данные поставщика тепловой энергии (ТЭЦ КВСЗ) о долгах комунальников. В Теплоэнерго твердят, что они с вагонным заводом рассчитываются вовремя.

 

Приводим ниже сегодняшнее обращение КП "Теплоэнерго" (язык и стилистика сохранена):

 

"Адміністрація КП «Теплоенерго» звертається до своїх абонентів, а також до всіх мешканців Кременчука з метою спростування інформації, що поширена 19 листопада в прес-релізі, який від імені ПАТ КВБЗ розповсюджено електронною поштою. Дані, наведені в документі, не відповідають дійсності та підривають авторитет нашого підприємства і міської влади в цілому.

 

Цього літа (16 серпня ) між КП «Теплоенерго»  та ТЕЦ КВБЗ за участі міської влади укладено угоду, що передбачає купівлю-продаж за умови чесних і прозорих відносин між суб’єктами господарювання. В рамках цієї угоди існують чіткі графіки оплати та терміни. Згідно із угодою ТЕЦ КВБЗ закупляє газ і виробляє теплову енергію. У свою чергу, КП «Теплоенерго» купує у цього підприємства теплоносій і реалізує його споживачам – мешканцям Раківки.

 

Адміністрація комунального підприємства з розумінням ставиться до складнощів, в які потрапили абоненти та їх родини через економічну кризу. Адже більшість платників – це працівники Крюківського вагонобудівного заводу, який працює наразі всього по 2-3 дні на тиждень і люди відчувають фінансові труднощі.

 

Оскільки переважна частина абонентів отримує тепло лише із жовтня до квітня, а сплачує за нього не за фактом надання послуги, а цілий рік (платежі рівномірно розбиті по місяцях), то й КП «Теплоенерго» платить постачальникам теплової енергії поступово протягом року – це відображено в графіку. Таким чином, Теплоенерго саме у серпні та у вересні платить вагонобудівному заводу наперед, і ці кошти практично заощаджуються на розрахунки у зимовий час.

 

Для здійснення своєчасних платежів прикладаються всі зусилля, акумулюються кошти із  виробництва теплової енергії на власних котельнях. За останній місяць борги населення зросли на 377 тис грн лише по Раківці. Із огляду на заборгованість населення (8млн 800тис грн.) та держбюджету (15 млн грн.), комунальному підприємству доводиться доволі скрутно, однак, воно виконує свої зобов’язання.

 

Ні в серпні, ні у вересні КП «Теплоенерго» не отримувало тепла від ТЕЦ КВБЗ, є лише рахунки за гарячу воду – 1 млн  086 тис 641 грн. Натомість, КВБЗ вводить в оману населення своїм повідомленням, що ніби-то «місто вже отримало тепла і гарячої води на 2 млн. 274 тис. гривень». Насправді ця цифра є зобов’язанням Теплоенерго у схемі платежів – наразі вагонобудівному заводу сплачено 96% цієї суми, незважаючи на фінансові труднощі.

 

Насамкінець викликають обурення листівки, що були розклеєні на під’їздах на Раківці, з попередженням про відключення гарячої води 25 листопада ніби-то за борги Теплоенерго. Нічим іншим, як шантажем назвати це не можна. Адже згідно із Законом України «Про теплопостачання» Виконавцем послуг є КП «Теплоенерго», і лише воно має право на припинення послуг, а не КВБЗ, бо лише Виконавець безпосередньо взаємодіє зі Споживачами. 

 

Керівництво комунального підприємства «Теплоенерго» відверто здивоване неправдивими даними, та методами залякування городян з боку КВБЗ і вважає, що подібні дії нагнітають ситуацію у суспільстві та можуть призвести до соціального вибуху.  Вимагаємо припинити спекуляції на людській довірі й закликаємо до відповідальності та свідомого виконання своїх договірних обов’язків.

 

 

 

Адміністрація КП «Теплоенерго»                            вул.Чапаєва,68, телефон: (05366)-2-30-10 м.Кременчук, 26 листопада, 2013р."

Автор: editor
Теги: КВСЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх