"Пане президенте, де двічі обіцяний міст?"

3.03.2013, 09:14 Переглядів: 10 778

"Пане президенте, де двічі обіцяний міст?"

22 лютого Президент України спілкувався з народом у прямому ефірі програми «Діалог з країною»

"Пане президенте, де двічі обіцяний міст?"

 

22 лютого Президент України спілкувався з народом у прямому ефірі програми «Діалог з країною». «ТелеграфЪ» зібрав запитання читачів до Президента. Поставити їх у прямому ефірі не вдалося, бо точки виходу в ефір (19 по всій країні) були втаємничені.

 

– Будь ласка, запитайте нашого Президента, коли в Кременчуці збудують новий міст? Щоб мої діти та онук могли спокійно їздити на роботу, а я не переживала, не дай Боже, що трапиться! Я знаю, що сама не додзвонюся на той ефір, так ви самі, будь ласка... – попросила «ТелеграфЪ» кременчужанка Валентина Миколаївна. Вона зателефонувала до редакції за добу до прямого президентського ефіру, сказала, що давно на пенсії. Ми думали – зараз питатиме або про пенсію, або про «Вітіну тищу». А жінка запитала про міст – що й не дивно. Адже пан Президент двічі приїжджав до Кременчука – у 2009-му, під час виборчої кампанії, та у 2012-му. І обидва рази обіцяв забезпечити будівництво нового мосту через Дніпро. Тож «ТелеграфЪ» і радий був би запитати пана Президента, як там наш «повітряний міст»?

 

Та зробити це не вдалося – бо не вдалося дізнатися, в яких же містах та селах України, за якими адресами знаходитимуться точки прямих включень. Проект «Діалог з країною» готував Перший національний телеканал. Захід присвятили третій річниці інаугурації Президента Януковича. Діалог з народом мав відбутися 22 лютого, а інаугурація сталася 25 лютого 2010 року. Радіо Свобода намагалося дізнатися, де ж знаходитимуться місця, звідки можна буде поставити пряме запитання Президенту. На що в. о. генерального директора НТКУ (Національної телекомпанії України) пан Пантелеймонов відповів, що «де саме вони (місця, ред.) будуть, ми зараз говорити не хочемо – це такий собі елемент загальної драматургії, треба ж чимось порадувати наших глядачів в процесі прямого ефіру».

 

«Загальна драматургія» таємничості спрацювала бездоганно. Про те, що пряме включення до президентського діалогу з країною відбудеться у Полтаві, кременчуцькі журналісти дізналися вже під час прямого ефіру. Майданчик для невимушеного спілкування з Президентом розмістили у полтавському перинатальному центрі. За дивним збігом обставин, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації надіслав «Телеграфу» традиційний прес-анонс на тиждень без повідомлення про таку важливу подію, як прямий ефір з Президентом.

 

Як з’ясував «ТелеграфЪ», більшість полтавських журналістів теж не знали про ефір. Наш колега з інформагенції «Полтавщина» на майданчик у перинатальному центрі не потрапив, хоча й знаходився поблизу. Вже інший колега – співробітник обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» – розповів, що у перинатальному центрі працювали лише журналісти «Лтави», і є підстави вважати, що по всій країні у місцях спілкування з Президентом працювали лише представники державних телерадіокомпаній та телеканалів, які офіційно транслювали «Діалог з країною».

 

«А поговорить?!»

 

«ТелеграфЪ» за тиждень до прямого президентського ефіру запропонував користувачам сайту telegraf.in.ua поставити власне запитання Президенту. Ми хотіли порівняти, наскільки відрізнятимуться запитання кременчужан від запитань вдячних українців – чи, навпаки, будуть схожі.

 

Розширений перелік запитань можна подивитися тут: http://www.telegraf.in.ua/kremenchug/2013/02/21/zaday-svoy-vopros-prezidentu_10027722.html


Про міст та дороги


127 stark: вопрос общего характера : когда будет новый мост? вопрос личного характера: когда зарплата трудящихся бюджетников перестанет быть минимальной?

 

143 alik: когда будет НОВЫЙ мост в Кременчуге

 

62 крендель: Нее.. не так спрашивать надо... мост уже ясно, что будет, когда старый упадет и тчк. А вот спросить надо: «за базар кто ответит?"

 

Valichka73: когда в стране прекратят воровать и будут отличные дороги? Снег сошел и дорога вместе с ним. 

 

1 Ваня: Когда в Кременчуге будут нормальние дороги да и вобще в Украине. Когда в Кременчуге построят новый мост.....

 

2 Сталин: Может мне лично поприсутствовать на этом, как его, эфире прямом! Вопросики поспрашивать? Да немного в Сибирь сослать? А за мост, думаю, Вам, дорогим жителям Кременчуга, забыть нужно! Не мечтайте! Вам будет страшно по нему ездить! Смотрите на дороги к Евро-2012, строили новые, денег потратили – ого сколько, а их уже нет! Какой тогда мост враги народа построят!? Не советую им пользоваться! Послушайте старших! Забудьте!

 

Громадяни не впевнені, що прямий ефір дійсно «прямий»


1776 Контролер Реальности: До него (Президента, ред.) дойдут только заранее утвержденные и отрепетированные вопросы, и можно даже не смотреть 4 часа размазывания каши по столу.

 

rjitdjuj1117: А слабо ответить на вопросы в прямом эфире, в реальном времени по телефону?

 

Громадяни вносять пропозиції

 

13 Варяг: Хватит скиглити, попрошайки. Берите лопаты и стройте. Вопрос– когда уже прекратится покращення?

erik: Варяг, ответ один! Берите лопаты и ходите копаты!

Сталин: Качество прежде всего! За откат – расстрел, а семью в Сибирь!!! Лес валить!!

 

Громадяни зловісно жартують

284 solod: Когда в Украине отменят пенсии? Мы все понимаем, что рано или поздно это произойдёт, просто хотелось бы уточнить... Мы же должны знать дату окончательного покращення.

 

 

Громадяни цікавляться маршрутами подорожей Президента


VikViktorov: Не собирался ли Президент в Челябинск на днях случайно ?

224 NataliVer: Когда вы уедете за границу в свой королевский особняк?

 

Громадянки питають Президента як вирощувати дітей

224 NataliVer: Когда женщины перестанут быть в вашей стране людьми второго сорта? Как жить и растить детей?

 

На жаль, запитання про новий міст у Кременчуці Президент залишив без відповіді. Зате під час прямого ефіру він пояснив, чому в Україні (а, відповідно, і у Кременчуці) такі бридотні дороги. Виявилось, у цьому винна аномальна зима. Якщо ви поділяєте думку Президента, маємо для вас сумні новини – попереду нас чекає аномальна весна, потім аномальне літо та осінь, і знову зима. Звинувативши зиму, пан Президент не уточнив, хто – крім Діда Мороза – відповідатиме за гидкі дороги. Жодних прізвищ посадовців «Автодору» та підрядників на місцях у прямому ефірі не пролунало.

 

Підсумовуючи запитання читачів «Телеграфа», маємо зазначити, що наші громадяни мали до Президента більше зауважень, ніж запитань та пропозицій. На відміну від українців, які засвітилися у прямих включеннях, користувачі «Телеграфа» не передали пану Президенту жодної подяки за покращення життя, за життя взагалі, і за те, що немає війни.

 

 

"Пане президенте, де двічі обіцяний міст?"

 

"Пане президенте, де двічі обіцяний міст?"

 

"Пане президенте, де двічі обіцяний міст?"

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх