Скаржитесь на серцеві напади, роздратованість, порушення сну? Заведіть собі кицьку.

25.02.2008, 09:05 Переглядів: 3 406
Власники кішок охоче розповідають, як їхній Барсик чи Мурка їх лікує. Мовляв, кицька відчуває, що і де у мене болить, приходить, вкладається на хворе місце і полегшує мої страждання. Ті, хто кицьки не має, доволі скептично ставляться до лікування через прикладання вусатого-волохатого до хворого місця. І помиляються.
Наш експерт Наталя Бозирєва знає про здатність кицьок зцілювати з власного досвіду. «Кішки чудово заспокоюють мене, коли я нервую», – зізнається вона.

Над здатністю кицьок лікувати можна кепкувати досхочу, але статистика – річ уперта.

«Останні закордонні дослідження доводять, що власники домашніх тварин у середньому живуть на 4-5 років довше, ніж решта людства, – розповідає наш експерт – Президент міського клубу кішок «Юнона», інструктор-фелінолог Наталя Бозирєва. – Якось вчені провели обстеження пацієнтів, які страждають на серйозну аритмію та тих, хто переніс інфаркт. Результати дослідження були неймовірними: ті, у кого були вдома волохаті улюбленці, у 6 разів менше ризикували померти від серцевого нападу, ніж ті, у кого не було а ні собаки, а ні кішки. До того ж, якщо у людини, яка перенесла інфаркт чи інсульт, вдома є кішка, то ризик повторного нападу у такого пацієнта знижується вдвічі. А ще коти просто чудово заспокоюють нерви – у людини, яка пестить тваринку, знижується частота пульсу, розслабляються м’язи, покращується настрій».

«Кішкотерапія» – приємне та корисне лікування без побічних ефектів, як шуткують спеціалісти. Саме тому спілкування з домашніми тваринами показане всім – і старим, і малим.

«Американські вчені довели, що спілкування дитини у перший рік життя з хатнім улюбленцем значно знижує ризик виникнення у неї алергічних захворювань, – говорить Наталя Бозирєва. – Парадоксальний висновок! Адже сучасна медицина намагається ізолювати схильну до алергії дитину від тварин у першу чергу».

Як вони це роблять

• Замість грілки. Кішка відчуває, що у її власника щось болить і вкладається прямо на хворе місце, притискається до нього. Вона зігріває хворе місце своїм теплом – така собі жива грілка.
• Зцілення звуком. Мурликання кішки – це звукові коливання на частоті від 20 до 50 Герц. «Коливання на такій частоті стимулюють процес зцілення, – пояснює наш експер. – Вони сприяють підвищенню захисних сил організму, прискорюють процес загоювання ран та зростання переломів».
• Процедурний кабінет. Кішка лащиться до свого власника, а він пестить її хутро – маємо електростатичний вплив слабкими токами на руки людини. На цьому принципі – вплив на людину слабкими токами – побудована вся фізіотерапія сьогодення. Так що кіт – ваш особистий фізіотерапевтичний пристрій.
• Теплі емоції. Домашній улюбленець приносить радість, а це ще один додатковий серйозний фактор для одужання.

Довідкова

Анімалотерапія – лікування за допомогою тварин, яке широко практикується на Заході. Там за допомогою тварин лікують дітей, людей похилого віку та хворих з психічними розладами. Фахівці стверджують, що лікувати здатна будь-яка тварина, починаючи від рибок, ховрашків та папуг і закінчуючи кицьками, собаками та конями. Звісно, візитів до лікаря та медикаментозного лікування ніхто при цьому не відміняє.
Фелінотерапия – лікування за допомогою кішок.

Лікують всі!

Існує думка, що у вусатих-волохатих є своя спеціалізація. Мовляв, сіамські кицьки лікують гастрит, а «перси» краще за інших утамовують болі у суглобах. Та на думку Наталі Бозирєвої, таке «розподілення праці» – вигадки. «Я вважаю, що люди вигадують такі класифікації, аби розрекламувати якусь породу заради власної вигоди», – стверджує наш експерт. Прекрасним цілителем може виявитися і звичайнісінька безпородна Мурочка. «Головна умова для того, щоб ваша кицька лікувала вас – це ваша до неї любов і щире ставлення. Вона має бути бажаною в домі, – каже пані Наталя. – Домашні улюбленці нутром відчувають ставлення до них і віддячують своїм власникам тією ж монетою».

Цілющий ефект від спілкування з домашніми тваринами може дозволити державі зекономити до 1,7 млн фунтів стерлінгів на рік, вважають британські експерти.

 



 
Автор: editor
Теги: кот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх