При гіпертонії допоможе масаж

25.02.2008, 00:00 Переглядів: 5 142
«Нещодавно я перенесла гіпертонічний криз. Моя подруга порадила мені походити на масаж шиї – нібито він допомагає знизити артеріальний тиск. На скільки таке лікування ефективне і чи ефективне воно взагалі?» (Тетяна Павлівна, 62 роки).

Масаж шиї та коміркової зони є ефективним допоміжним засобом лікування гіпертонічної хвороби. Окрім того, такий масаж допомагає при мігренях та захворюваннях очей, його рекомендують проводити при невротичних станах, а також якщо у пацієнта є проблеми зі хребтом в області шиї.
«Масаж шиї та коміркової зони передбачає також широкий вплив на грудний відділ хребта, плечі та руки, – пояснює масажист Олена Бережна. – Він посилює віддік лімфи та венозної крові від черепа, покращує живлення судин головного мозку, розслаблює м’язи. Звісно, якщо у людини наразі гіпертонічний криз, то масаж їй протипоказаний. Захворювання в гострому періоді необхідно лікувати медикаментозно. А от як реабілітаційний та профілактичний захід такий масаж дуже ефективний. Як правило, пацієнтам з високим тиском рекомендують пройти повний курс і відвідати кабінет масажиста не менше 10 разів».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх