Сонце у коробці або засмага під лампою

7.04.2006, 11:04 Переглядів: 3 521
Засмага асоціюється з сонцем, морем або, як мінімум, з річкою. Але засмагати можна у будь-яку пору року, хоч зараз. І тоді на початку пляжного сезону, коли всі навколо матимуть синюватий відтінок шкіри, ви виглядатимете, наче тільки-но з Кіпру повернулися..
У нашому місті за задоволення поніжитися під штучним сонечком доведеться заплатити від 50 копійок до двох гривень за хвилину. Ціна залежить від того, який салон ви оберете

Сонце – це синонім задоволення і гарного самопочуття.  Але прямі сонячні промені несуть з собою ультрафіолетові хвилі різної довжини, у тому числі ті, які можуть згубно впливати на шкіру. Лампи солярію шкідливі ультрафіолетові хвилі не випромінюють, а співвідношення корисних можна регулювати за допомогою приладів. 
Зараз практично всі салони краси, фітнес-клуби чи оздоровчі центри обладнані соляріями на різні смаки. Але, коли мова заходить про вибір того чи іншого способу як засмагати, виникає безліч запитань.
Всю безмежну кількість соляріїв можна розділити на дві групи – горизонтальні і вертикальні. Останнім часом розповсюдженою є хибна думка, що у вертикальному солярії засмага у декілька разів ефективніша, ніж у горизонтальному. В салонах стверджують, що вибирати між вертикальним чи горизонтальним солярієм, це те ж саме, що мучитися над питанням, що краще прийняти: ванну чи душ. Керівник салону краси „Африка” Ірина Колесник каже, що якщо ви хочете розслабитися, то горизонтальний солярій це саме те, що вам потрібно. А якщо шоколадний колір хочеться отримати „на бігу”, то керівник салону краси та здоров’я „Фіфа” Тамара Силигоненко радить відвідувати вертикальний. Сеанси там, як правило, на порядок коротші. Вертикальний солярій можна по праву назвати більш гігієнічним, оскільки там тіло не торкається поверхні скла. Тоді як у горизонтальному – при недостатній дезинфекції – складається сприятливе середовище для розмноження патогенних грибків. Тому, обираючи салон, будьте пильними.

Засмага за правилами
Якою буде ваша засмага, залежить від того, наскільки ви дотримуватиметесь правил відвідування солярію. Ірина Колесник радить починати потрошку, адже краще отримати слабку засмагу, аніж сильний опік. Солярій краще відвідувати через день – для вироблення пігменту шкірі необхідно від 24 до 48 годин. Пані Колесник рекомендує для початку відвідувати солярій чотири-шість разів для отримання стійкого відтінку, а потім раз на тиждень підтримувати засмагу. Починати варто з 3-5 хвилин, поступово продовжуючи сеанси. Найдовший – 25 хвилин.
По-друге, притримуйтесь медичних протипоказань. Солярії не рекомендується відвідувати при гінекологічних захворюваннях, порушеннях ендокринної системи, при прийомі деяких антибіотиків (в інструкції яких указано, що слід уникати сонця), під час вагітності. З лікарем треба порадитись, якщо ви приймаєте протизаплідні засоби. Взагалі, Ірина Колесник рекомендує перед відвідинами солярію зняти макіяж, прийняти душ, оскільки навіть косметичні засоби і парфуми можуть стати джерелом виникнення алергічної реакції, контактного дерматиту. Не забувайте про важливість використання захисних окулярів і попереднє проведення процедур, які необхідні для поліпшення якості засмаги: гоммаж тіла (полірування тіла скрабами, пілінгами, солями Мертвого моря і т.д.) і наступне зволоження шкіри і її захист.
Незважаючи на те, що шкіра має власні механізми захисту від сонячного випромінювання, плануючи похід до солярію, не забудьте і про косметику, що розроблена спеціально для штучної засмаги. Тамара Силигоненко каже, що всі необхідні засоби можна придбати прямо в салоні перед відвідуванням солярію. Як правило, всі вони містять підживлюючі та зволожуючі добавки, антиоксиданти, що попереджують пошкодження шкіри киснем чи озоном, які утворюються під дією ультрафіолету. Ірина Колесник стверджує, що шкірі потрібні різні засоби на різних стадіях засмаги – як для починаючих, так і для тих, хто бажає закріпити набутий відтінок.

За і проти
Часте і нераціональне відвідування солярію шкідливе для шкіри – вона швидко старіє, підвищується ризик розвитку меланоми (ракова пухлина, що розвивається з родимок). Окрім того, солярій просто протипоказаний тим жінкам, які мають гінекологічні проблеми чи хвору щитовидку.
З іншого боку, Ірина Колесник каже, що ультрафіолет має бактерицидну дію і дає певний косметичний ефект. Так, солярій „прописують” при вугровому висипанні, себореї, псоріазі, екземі, для поповнення вітаміну D. Після відвідування солярію зникають болі у м’язах і ревматичні прояви.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх