Ближче до тіла!

7.04.2006, 11:04 Переглядів: 5 333
За вікном справжня весна, а на носі літо. І виглядати хочеться відповідно – дозволити собі коротку спідницю чи брючки в обтяжку, а коли нарешті відкриється пляжний сезон – бути найгарнішою дівчиною на узбережжі. Зробити тіло своєї мрії або хоча б до неї наблизитись можна за допомогою чисельних фітнес-програм..
Для занять спортом удома, ви можете купити обважнювачі для рук і ніг і невеликі гантелі. Спеціалісти стверджують, що ваги в 0,5-1 кілограм вистачить для того, щоб надати м’язам рук чи ніг бажаного рельєфу

Для тих, хто бажає тримати себе в формі, існує ціла наука – фітнес. Вона передбачає здорове харчування, догляд за собою, відпочинок і фізичну активність. Головне – знайти для цього час. Хоча, тут справа зовсім не в часі, а швидше у принципі так званого здорового егоїзму – прищеплюємо собі любов до себе ж, а потім робимо все заради цього світлого почуття.
Для початку треба визначитись, яку мету ви перед собою ставите – схуднути чи надати своєму тілу рельєфних привабливих форм. Краще, звісно, працювати на обидва результати одночасно. Як стверджує керівник салону краси та здоров’я „Фіфа” Тамара Силигоненко, все має бути у комплексі. А вибір фітнес-програм – це вже справа смаку.

Худнемо прискореними темпами
Зазвичай, на порядку денному напередодні літа першим пуктом стоїть схуднення. Позбутися комфортного „жирку”, що так зігрівав протягом зими, допоможе аеробіка. У широкому сенсі до неї відносяться ходьба, біг, плавання, катання на ковзанах, лижах, велосипеді, тощо. Але, як правило, під цим словом ми розуміємо різноманітні програми, що виконуються під музику і включають елементи танців. „Спорт плюс танці – ось що таке аеробіка” – каже Тамара Силигоненко. Якщо ви полюбляєте активно рухатись і віддаєте перевагу заняттям у групі, то ця програма для вас. Аеробних програм багато, тож можна вибрати ту, що до вподоби саме вам. Наприклад, бажаєте мати гарні стегна і сідниці, тоді для вас степ-аеробіка – ритмічні рухи вверх і вниз по спеціальній платформі. Прагнете оздоровити організм в цілому – записуйтеся на аква-аеробіку, що передбачає систему вправ у воді.
Ідеальний варіант для тих, хто бажає швидко схуднути, сайклінг. Розумне заморське слово приховує за собою всього лише заняття на  велосипеді або велотренажері. Крутіть педалі, і ви швидко зможете надати своїм стегнам, сідницям і ікрам гарну форму. До того ж зміцните серцево-судинну систему, нормалізуєте тиск. Заняття на велотренажерах рекомендують на початковій стадії варикозного розширення вен.

Привабливі форми
Якщо бажаєте не лише схуднути, а й виглядати „фігурно”, відправляйтесь до тренажерного залу. Інструктор фітнес-клубу „Спартак” Ольга Каменюк запевняє, що попрацювати найефективніше над проблемними зонами можна тільки там. Скажіть інструктору, шо саме ви хочете „прибрати” або удосконалити, і він розробить для вас індивідуальну програму. Таким чином можна сформувати найбільш важливі для жінки ділянки тіла: груди, талію, стегна, сідниці.

Стрункі ноги і постава всім на заздрість
Ноги складаються з десятків м’язів, а звичайні вправи тринують лише деякі з них. Зате танці зроблять ноги гарними „по всій довжині”, а фраза „Тримайте спину!” стане дивізом вашого життя. Можете обрати сальсе, хіп-хоп, хаус-мікс, фанкі чи латино-американські танці – це не лише корисно, а ще й модно. Пані Силигоненко рекомендує східні танці. „Для проблемних зон краще не придумаєш”, – стверджує вона. Якщо бажаєте екзотики, записуйтеся на танці живота. Окрім струнких ніг матимете ще й гарний живіт.

Гармонія душі і тіла
Йога – практика розвитку особистості через фізичне вдосконалення тіла і внутрішню гармонію. Інструктор фітнес-клубу „Спартак” Олексій Лябін рекомендує йогу тим, хто бажає зняти стрес і напругу повсякденного життя. Заняття розвивають силу, гнучкість, стійкість до фізичних навантажень, підвищують імунітет, покращують обмін речовин.
Калланетика - це вид фітнесу, що нагадує йогу. Ольга Каменюк пояснює, що це програма вправ на утримання м’язів в максимально напруженому стані і стретчінг (розтяжку). Такі вправи викликають активність глибоко розташованих груп м’язів, тому швидко починають худнути глибокі ділянки залежалої жирової тканини. Кажуть, що результати можна „зважити” чи „поміряти” вже через декілька занять.
Якщо ви в цілому задоволені своєю фігурою, не бажаєте стрибати і бігати, вам нудно займатися на тренажерах і вам довподоби спокійна атмосфера, тоді калланетика саме для вас. Результатом будуть не м’язи, а підтягнуте тіло. Калланетика заспокоює психіку, нормалізує тиск і позбавляє остеохондрозних болів.
Пілатес називають неактивним спортом. Одні кажуть, що на заняттях пілатесом можна померти від нудьги. Інші вважають, що це єдиний вид спорту, який насправді укріплює здоров’я. Ближчі до істини все-таки другі. Цей вид гімнастики при навантаженнях на м’язи центральної частини тіла (прес, стегна і т.д.) підвищує тонус організму в цілому. Пілатес не дає швидких результатів, тут потрібно працювати і працювати. Це вид спорту для тих, хто не поспішає.
Пілатес дуже схожий на калланетику – та ж сама повільність плюс поєднання елементів із багаточисленних видів гімнастики, як західних, так і східних. Результат – гнучке, сильне тіло при відсутності накачаних м’язів. Ольга Каменюк каже, що ця фітнес-програма особливо корисна для людей зі слабким здоров’ям. Окрім того, пілатес допомагає під час реабілітації після тяжких травм.

Домашній спортзал
Хтось скаже, що все це дуже добре і привабливо, але на фітнес-клуб катастрофічно не вистачає часу. Вихід є – займайтеся вдома. Якщо вам до вподоби біг чи ходьба – у вашому розпорядженні парк під вікнами, а такими комплексами, як калланетика, пілатес чи деякими аеробними програмами теж можна займатися самостійно. Все, що для цього потрібно, це простір і відеомагнітофон чи DVD-програвач. Касету чи диск з програмами можна придбати у відеосалоні, а виконувати вправи краще біля дзеркала – для контролю за правильністю рухів.
Окрім того, заняття вдома можна також поєднувати з профілактикою целюліту. Для початку оберіть антицелюлітний крем. Їх у продажу безліч, але всіх поєднує єдиний принцип дії. Речовини, що входять до їх складу, покликані прискорити обмін речовин, тим самим підвищуючи еластичність шкіри і зменшуючи прояви „апельсинової корки”. Крем можна нанести на проблемні зони шкіри прямо перед тим, як займатися гімнастикою, адже крем і фітнес – найбільш ефективне поєднання. Ефект можна посилити, якщо одягти спеціальні масажні шорти чи брюки або обгорнути тіло спеціальною плівкою – ви вдома і шелестіти нею, виконуючи чергову вправу, можна досхочу.
В принципі дома можна облаштувати і власний спортзал. В магазинах зараз можна купити все – від гантель до тренажерів та платформ для занять степ-аеробікою.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх