У Пісках привели до ладу фельшердсько-акушерський пункт

19.10.2021, 12:15 Переглядів: 1 544

 

Отримати медичну допомогу у відновленому приміщенні жителі старостату можуть завдяки БГЗК

Фельшердсько-акушерський пункт у селі Піски, що входить до складу Новогалещинської територіальної громади, обслуговує понад 700 осіб і має велике значення для всього старостату. Територіально Пісківський старостат віддалений від центру громади – Нової Галещини, в якій функціонує амбулаторія. Отримати кваліфіковану оперативну домедичну допомогу жителі старостату можуть у ФАПі, приміщення якого було в занедбаному стані.

- Стіни були просто побілені, стеля сипалась на голову, а меблі були мабуть ще 50-х років. Набагато покращились умови після ремонту. Навіть прибирання стало простішим та швидшим,- розповідає сімейна медсестра Олена Черненко.

Ремонтні роботи взяв на себе Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат - відремонтували коридор та кабінет прийому, замінили стелю, освітлення, підлогу та вікна. Також передали сучасні офісні меблі.

 

На жаль, стан закладів первинної та домедичної допомоги потребує значних вкладень. Державне фінансування довгий час було в недостатніх об’ємах, тому особливо цінна підтримка бізнесу. Біланівський ГЗК та група Ferrexpо  активно підтримують медичну сферу в регіоні. За період пандемії надано благодійної допомоги вже на 70 мільйонів гривень.

Окрім того, за останні місяці Біланівський ГЗК активно підтримує «первинку»: передав сучасні кардіографи до амбулаторій сіл Пироги і Потоки та завершують ремонт 10 кабінетів амбулаторії Нової Галещини.

 

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх