Вже влітку в Україні можуть з’явитися ковідні сертифікати (додано)

8.05.2021, 09:35 Переглядів: 2 335

 

Дані в документ вноситимуть за допомогою електронної системи здоров’я

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що наразі працює над створенням ковідних сертифікатів – саме такою є робоча назва свідоцтва про проходження вакцинації, зроблені ПЛР-тести або одужання від COVID-19.


Головна мета впровадження документу – можливість вільного пересування громадян як всередині країни, так і за її межами. Адже сертифікат розробляють з урахуванням вимог Єврокомісії та ВООЗ.


- Ми знаємо, які потенційно дані будуть вносити в ковідні сертифікати в європейських країнах, навколо чого триває дискусія. Моє бачення – нам треба робити свій український сертифікат, який потім буде інтегрований з сертифікатами ЄС, – зазначив Максим Степанов.


Планують, що отримати сертифікат можна буде у лікаря або згенерувати його через додаток «Дія». Також для власників сертифікатів передбачені певні переваги, які стануть гарним стимулом до того, щоб не займатися самолікуванням, а вчасно проходити тестування та робити щеплення.


Додано:


За інформацією МОЗ, запустити послугу отримання сертифікатів вакцинації проти COVID-19 за допомогою порталу або застосунку «Дія» планують до 1 липня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх