Пацієнту з симптомами COVID-19 для ушпиталення не обов'язково робити ПЛР-тест

3.11.2020, 15:05 Переглядів: 6 207 Коментарів: 3

 

Для цього достатньо наявності чітких клінічних симптомів

В Україні людині з симптомами COVID-19 не потрібно обов'язково робити ПЛР-тест, для того, щоб її ушпиталили, достатньо наявності чітких клінічних симптомів. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу 27 жовтня.


- Чому його не треба мати в обов'язковому порядку? Тому що згідно зі світовою статистикою, до 30 відсотків пацієнтів з явними ознаками коронавірусної інфекції мають негативний ПЛР-тест. На це впливає багато факторів – зокрема, процес забору, фізіологічні особливості організму та інше... Саме тому нами було внесено зміни, і для початку лікування та встановлення діагнозу достатньо виключно клінічної картини, чітких клінічних симптомів, - сказав Максим Степанов.


Відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 березня 2020 року №722, підставою до ушпиталення та стаціонарного лікування хворих з підозрою/підтвердженим COVID-19 може бути один з перелічених критеріїв:

  • частота дихання ?10 або ?30;
  • порушення свідомості (за шкалою AVPU все, крім А);
  • стан середньої тяжкості і тяжкий – ознаки пневмонії та/або дихальної недостатності (збільшення частоти дихальних рухів вище фізіологічної норми, кровохаркання, показник SpO 2 при вимірюванні пульсоксиметром ?92%) при наявності рентгенологічно підтвердженої пневмонії;
  • наявність клініко-інструментальних даних гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС);
  • наявність клініко-лабораторних даних сепсису та/або септичного шоку (синдрому системної запальної відповіді);
  • наявність клініко-лабораторних даних органної/системної недостатності, окрім дихальної;
  • пацієнти з перебігом захворювання середньої тяжкості, які мають тяжку супутню патологію (тяжкий перебіг артеріальної гіпертензії, декомпенсований цукровий діабет, імуносупресивні стани, тяжка хронічна патологія дихальної та серцево-судинної систем, ниркова недостатність) в стадії декомпенсації.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

351
3 листопада 2020 20:49

Ну это же натуральный идиотизм. Нас всех держат за дурачков! У человека, к примеру,  заболевание с любой из вышеописанной симтоматикой. Но в реальности вируса нет. Ну есть же такое. Даже среди моих знакомых. Как бы вроде и симптомы, а тестирование не показывает положительный результат. Его с неподтержденным диагнозом кладут к короновирусным, лечат с короновирусными, как короновирусного. И даже если вируса не было, он его обязательно подхватит, что добьет его окончательно. 

В это время родственники сходят с ума, подхватили они от заболевшего ковид или нет. Начинается истерия, которая усугубит картину даже чисто психологически.

Дальше еще веселее. Если человек с неподтвержденным ковидом умирает, похороны для родственников обходятся по тройному короновирусному тарифу. Плюс тело в закрытом гробу обильно засыпят хлоркой. 

У меня одного создается впечатление, что благодаря 73% нас захватили квартальные дегенераты и изощряются на спор между собой кто придумает чего-то подибильнее?

Они разворовали ковидный фонд, тестов нет, и они придумывают свои дибильные квартальные скетчи.

На той неделе Квартальный придурок в Раде рассказывал что тестов в изобилии, и был же явный смех в зале...Ну как теперь смешно? Поржали, 73%? 

 


20 2
938
3 листопада 2020 22:28

Цитата: StarПёр
Его с неподтержденным диагнозом кладут к короновирусным, лечат с короновирусными, как короновирусного.

Стапе! Не подимай кіпіш. Лічать не корону, ібо на неї не вплинеш, а ускладнення, яким в подавляючій більшості є пневмонія, а чим вона викликана це вже вторічно. Пнемонія чаями не пройде, треба антибіотики. В подавляючій більшості купують їх співмешканці хворого, які або мають симптоми ГРВІ, під які маскується корона, або безсиптомні, тим самим розносять корону далі.

З іншої сторони з хворими в відділенні не будуть так панькатись як близькі і рідні вдома. В коментарях писали про маму, яка померла в відділенні, і яку не хотіли відразу брати аналіз. В моєї дружини також корона, і я знаю що таке овоч. Лише всебічна цілодобова допомога і вчасне і влучне вгадування лікарем схеми лікування не дала досягнути межі неповернення без застосування штучної вентиляції. 

А тест також має похибку, і може показати відсутність вірусу при його наявності, але це не означає що його немає. А ось інформаію про наявність вірусу при його відсутності - таких випадків в інфопросторі я не зустрічав


5 0
0
3 листопада 2020 23:41

Поддерживаю автора первого поста(StarПёр). В принципе дополнить можно картинку "натуральный идиотизм"(относительно того как у нас "борются" с коронавирусом и "оказывают помощь" больным) и другими примерами. Но длинны комментария не хватит даже 1/10 часть картинки "дорисовать".

 

Цитата: почемучка
А ось інформаію про наявність вірусу при його відсутності - таких випадків в інфопросторі я не зустрічав

 

Вот с этим утверждением немного не согласен. Есть куча случаев (оооочень много) "безсимптомных больных" у которых тесты (в основном это ПЦР метод) показывают положительный результат. Сама формулировка звучит как полный идиотизм. До коронавируса вообще такого понятия не существовало. Есть такое понятие как бактерио/вирусоноситель. И они бывают как минимум таких видов: Ре­кон­ва­лес­цент­ное, Ин­ку­ба­ци­он­ное, Тран­зи­тор­ное, Здо­ро­вое. То что у человека выявляют РНК-вируса в носоглотке не говорит о том что он болен, так же это не значит что он заразен, потому как ПЦР-тест не даёт ответ на главный вопрос - "живой" вирус (способен размножаться) или уже "дохлый". В принципе у любого человека можно обнаружить где-то(например на руках) кучу всяких патогенов, но это не значит что человек болен или заболеет или кого-то заразит.


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх