Інтернат ім. Макаренка реорганізовується

15.05.2009, 13:20 Переглядів: 3 014
Інтернат ім. Макаренка існує у Кременчуці давно. Останнім часом він працював, як заклад для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування..
Пан Кириченко

Вузька спеціалізація обмежувала можливості навчально-виховного закладу. Нині ситуація змінилася на краще. Як повідомив «Телеграфу» директор інтернату пан Кириченко, Міністерство освіти «дало добро» на реорганізацію дитячого закладу. Тепер, крім сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в інтернаті зможуть навчатися, виховуватися та харчуватися діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також із тимчасово соціально неспроможних родин (родини безробітних тривалий час).

Найактивніше сприяла зміні профілю інтернату ім. Макаренка віце-губернатор з гуманітарних питань пані М’якушко. Пані – стійка прихильниця реорганізації старих сиротинців за схемою, запропонованою Президентом України. І Президент, і віце-губернатор воліють усіх інтернатівських дітей прилаштувати у сім’ї. Наскільки це реально, покаже час. Але цього разу ініціатива віце-губернатора зіграла явно позитивну роль. У малозабезпечених та багатодітних сім’ях є проблема, про яку не заведено говорити – дуже часто діти з цих сімей запізно йдуть до школи. Бо немає ані коштів, ані бажання їх туди виряджати. Тепер вони вчитимуться в інтернаті, державним коштом. До речі, там вже вчаться малі, які пішли до першого класу у 9-10 років. А є й такі, що сіли за парту лише у 12 – весь попередній час жебракували, не до школи було.



 
Теги: Макаренка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх