Психологія скінчилася

22.05.2009, 23:12 Переглядів: 2 343
Кременчуцьким студентам-психологам університету «Україна» пропонують перейти до іншої філії вузу.

– Нам оголосили, що наступного року ми не зможемо навчатися в університеті «Україна» у Кременчуці – нашу спеціальність закривають. Куди тепер іти – до кінця не зрозуміло. А ми ж укладали контракти з університетом «Україна» і платили гроші за навчання, – скаржиться «Телеграфу» студентка, яка навчається за спеціальністю «Психологія».

За роз’ясненнями ми звернулися до Вадима Степанця, керівника кременчуцького навчально-консультаційного центру Полтавського інституту економіки та права університету «Україна».

Він підтвердив, що, дійсно, нині кременчуцьким студентам-психологам пропонують перейти до іншого ВНЗ – філії університету «Україна», що в Дніпропетровську. Це стосується студентів, які переходять на третій-четвертий курси. Випускникам – тим, хто закінчив четвертий та п’ятий курс – обіцяють видати дипломи бакалавра та спеціаліста (відповідно). Але з «шапкою» головного ВНЗ «Україна» у Києві або вінницької філії.

Річ у тім, що кременчуцьку філію університету «Україна» розформовано – таке рішення прийняв «материнський» ВНЗ. Студентів перевели до полтавської філії цілого ж університету. Проте Полтавський інститут економіки та права університету «Україна» (на відміну від розформованої кременчуцької філії) не має ліцензії на навчання психологів. Тому й постало питання про переведення студентів до інших закладів.

– Вільні місця для студентів знайшли у найближчій філії нашого ж університету «Україна» у Дніпропетровську. Ліцензійний обсяг дозволяє прийняти всіх студентів – і на очну форму, і на заочну. Ми готові централізовано передати документи. Звісно, якщо хтось не бажає, може підшукати собі вуз самостійно, – каже пан Степанець.

Наразі йдеться про 47 студентів третього-четвертого курсів. Другокурсників немає – університет «Україна» в Кременчуці уже минулого року не вів прийому на психологів.

Кременчуцький політех, який ліцензував спеціальність «Психологія» минулого року, «неприкаяних» кременчуцьких психологів прийняти не може – там ще немає студентів-старшокурсників.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх