У кременчужан СНІДу не знайшли

22.05.2009, 20:18 Переглядів: 3 049
Минулих вихідних городян перевіряли на ВІЛ-інфекцію.
10 хвилин – і тест на ВІЧ готовий

Робили це з нагоди Всесвітнього дня пам’яті людей, померлих від СНІДу. Акція «Зупини лічильник!» проходила на так званому «Пентагоні», біля фонтану у сквері Жовтневому. Саме тут розкинула палатку пересувна лабораторія станції переливання крові, що робила миттєві тести: результат був готовий уже через 10 хвилин після здачі крові.

Бажаючих перевіритися вистачало – черга до палатки із табличкою «Тест на ВІЛ» не зменшувалася протягом години. Хтось стояв із серйозним виглядом та явно нервував, хтось сміявся та жартував разом із друзями.

– Я прийшла перевіритися разом зі своїм хлопцем, – розповідає кременчужанка Марина. – Поки стояла у черзі, мені не було страшно. Однак, коли я туди зайшла, зрозуміла, що зараз палець колотимуть, кров із нього братимуть… А я так цього боюся! Та найбільше нервувала, коли чекала результату. Сам тест схожий на тест на вагітність: одна смужка – все гаразд, дві – у вас проблеми… Врешті-решт ВІЛ у мене не виявили, у хлопця мого також, однак перенервувала я конкретно. Як вийшла звідти – одразу ж запалила!

Фахівці стверджують, що того дня перевірилися 45 чоловік, переважно це були молоді люди. Всі виявилися здоровими. Однак медики зазначають, що цей тест не дає стовідсоткової гарантії: похибка – 0,5%. Більш точний аналіз можна безкоштовно зробити на міській станції переливання крові.



 
Автор: mudraya
Теги: СНІД
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх