Прощавай, інтернат...

29.05.2009, 23:42 Переглядів: 2 079
Потоківську спеціальну-школу інтернат закрили. Її вихованці отримали від читачів «Телеграфа» по 200 грамів цукерок – підсолодити розлуку..
Фото: Дмитрий Бабец

Можливо, ви пам’ятаєте, а може, й забули, що від щорічної доброчинної новорічної акції читачів «Телеграфа» «Влаштуй малим свято» залишилось трохи грошей – ми про це писали у січні. На ці кошти ми придбали 64 коробки шоколадних цукерок від «Рошен» (по кількості вихованців) та дитячу білизну. І відвезли вихованцям Потоківської спеціальної школи-інтернату для дітей, що потребують розумової корекції. Подарунки вони отримали у п’ятницю – це був день їхнього випускного балу.

А у вівторок, 26 травня, до інтернату прибула делегація чиновників на чолі з начальником обласного управління освіти паном Мірошніченком. Він і оголосив педагогічному колективу інтернату наказ № 359 «Про діяльність закладу». Згідно з наказом, дітей порозкидають по інтернатах Новосанжарського, Градизького та Кобеляцького районів. Інтернат закриють – начебто через раптово виявлений аварійний стан будівель. У наказі навіть вказано: «...з метою недопущення нещасних випадків». А педагогічному колективу (56 працівників) запропонують широку дорогу на вулицю. Конкретних пропозицій щодо подальшого працевлаштування на зібранні не пролунало.

Чиновники обіцяють, що знайдуть купу грошей – аж 11 мільйонів, і через рік відбудують тут новий інтернат. Документально це жодним чином не підтверджено. Нагадаємо, «ТелеграфЪ» писав ще минулого року, що віце-губернатор пані М’якушко запланувала закриття Потоківського інтернату. А директор Кременчуцького педагогічного училища пан Гальченко мріяв влаштувати на місці інтернату табір для ерудитів. Отже, зазіхаючих на територію інтернату чимало. Нині вони продемонстрували свої необмежені можливості.

Фото: Дмитрий Бабец

«ТелеграфЪ» передав дітям цукерки та дитячу білизну. Це останній подарунок для інтернату...



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх